Re: Důchodové pojištění
Od 1.1.2010 nebude studium považováno za důchodově pojištěnou dobu. Přestává to být náhradní dobou pojištění. Studenti se budou moci přihlásit k dobrovolnému pojištění (v r. 2010 1660,- Kč měs.) a nebo si budou moci tuto dobu doplatit kdykoli před žádostí o starobní důchod. Co je odstudované do 31.12.2009, to je důchodově pojištěné. Mrkněte na www.cssz.cz do aktualit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2009 8:46
Od 1.1.2010 dojde ke změně zákona o důchodovém pojištění - změna se bude týkat náhradních dob - já tomu vůbec nerozumím, vím, že pokud je student po 18. roku se započítavalo dalších 6 let. Teď už ale ne - jak tomu prosím mám rozumět, student který bude mít nyní 18 je mi jasný, ale co student, který má 23 let? Bude se na něj vstahovat nový zákon, nebo ten student, který má započaté studium se bude řídit tím, že mu ještě bude započteno dalších 6 let? Prosím, jestli má někdo informace k této změně budu moc ráda.