Špatně vypočítaná exekuce

• (neregistrovaný)

11. 12. 2009 15:23

Dobrého dne přeji,
    mám dotaz, zaměstnavatel očividně neví jak se vypočítává exekuce, mám nepřednostní exekuci (telekomunikace).
    minulý měsíc jsem měla čistou mzdu 15875 a dostala jsem na účet 3000,- což je špatně, napsala jsem mu to a on se mi omluvil že příští měsíc to bude již v pořádku. no tak tento měsíc jsem měla čistou mzdu 16156.- a poslal mi 4044,- netuším jak to počítá. chci se zeptat je možné se na tuto chybu někde odvolat? Můj zaměstnavatel je ignorant a považuje mě za póvl a že to dál řešit nebude...
    A perlička na konec domů mi již přišel dopis který je datován 20.11.09 s tím že již mám exekuci v zaplacenou a tím pádem se ruší veškeré platby exekutorovi, bance to přišlo, bývalému zaměstnavateli to přišlo (všichni kterým to došla tak mi dali vědět že je to již OK) ale nynější zaměstnavatel říká, že stále nic nedošlo (bylo mu to posláno do datové schránky tak nevím jestli i toto v tom hraje nějakou roli).
    Ted si připadám jako vůl (pardon jako kráva) a netuším ale vůbec netuším co ted´ mám dělat...
    Poradí někdo? :)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2009 20:13

... (neregistrovaný)

Re: špatně vypočítaná exekuce
      Pokud byla exekuce těmi 2 srážkami uhrazena a nezemřela jste hlady, tak bych to já nechal být. Už pro nižší úroky z prodlení, které vám k dluhu mezitím naběhly. Pokud ale máte na zaměstnavatele a jeho mzdovou účetní (která to asi "odnese") pifku, tak se samozřejmě můžete bránit a budete v právu. Požadujte na zaměstnavateli vyplacení zbytku mzdy nad srážku dle zákona. Pokud odmítne, tak ji na něm bez problému vysoudíte.
      Program v Excelu pro výpočet je možno stáhnout z adresy:
      http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
      Special edition verze:
      http://rapidshare.com/files/254572652/Srazka_ze_mzdy_SE.xls
      (kliknout na ikonu Free user, následně na Download=bílou šipku v modrém kruhu)

• 13. 12. 2009 1:55

Balvanik alias Liduš (neregistrovaný)

Re: špatně vypočítaná exekuce
      Děkuji mockrat:o)
      tak zaměstnavatel to počítal sám účetní se k tomu ani nepřiblížila, jde mi o to abych mu to pořádně vysvětlila, ano je pravda neumřela jsem ale díky tomu, že mám neuvěřitelně hodnou přítelkyni :o)) snad zaměstnavateli tyto tabulky pomůžou. Kdyby se to stalo komukoliv jinénu tak umře hlady a nakopeho do zadní části těla... :) a soudit ho nechci, pokud bude mít aspon trochu rozumu. děkuji mockrát :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).