Likvidace vydané záloh. faktury v Pohodě

• (neregistrovaný)

13. 12. 2009 10:54

Vedu DE a jsem plátce DPH. Vydám zálohovou fakturu na plnou výši zakázky vč. DPH.Po přijetí platby (např. v hotovosti) pohledávku zlikviduji-vynuluji v agendě Pokladna přes Záznam - likvidace výběrem.Tím se mi ale dostane celá částka vč. DPH do výnosů.V následně vydané faktuře uplatním zálohu, na faktuře bude tedy nulový doplatek. Prosím o radu, jakým způsobem lze tuto situaci řešit. Tuším, že by to mělo jít vydáním dalšího pokladního dokladu kterým budu likvidovat vydanou fakturu, ale nemohu přijít na to jak to udělat, když v pohledávkách tuto fakturu s nulovým doplatkem nevidím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2009 23:04

Northmann (neregistrovaný)

Re: Likvidace vydané záloh. faktury v Po
      Doufám že jsem správně pochopil dotaz, standardně se to dělá přímo v té vydané faktuře přes Záznam - Zálohové faktury, případně Odpočet faktury.

• 14. 12. 2009 9:43

milandr (neregistrovaný)

Díky za odpověď,to dělám, ale problém je v tom, že v DE do peněžního deníku vchází pouze transakce v pokladně nebo bance.
      V demo účtu jsem podobný příklad s likvidací stoprocentní zálohy našel,je ale právě vyřešen pokladním dokladem.Obsahuje položku s celkovou cenou a druhou položku s rozepsaným DPH s opačným znaménkem.Výsledkem je nula, ale do peněžního deníku vchází jen částka DPH, která tak sníží výnos.A právě nevím, jak vytvořit tento pokladní doklad.No nic,zkusím podporu ve Stormware.Ještě jednou dík.

• 14. 12. 2009 10:48

milandr (neregistrovaný)

Tak jsem na ten fígl nakonec přišel. Když se vytvoří vydaná faktura s celkovou nulovou částkou (po odpočtu zálohy) zpřístupní se povel Záznam - Vyrovnat DPH. Jeho použitím se pak vytvoří potřebný výše uvedený pokladní doklad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).