Re: Likvidace vydané záloh. faktury v Po
Díky za odpověď,to dělám, ale problém je v tom, že v DE do peněžního deníku vchází pouze transakce v pokladně nebo bance.
V demo účtu jsem podobný příklad s likvidací stoprocentní zálohy našel,je ale právě vyřešen pokladním dokladem.Obsahuje položku s celkovou cenou a druhou položku s rozepsaným DPH s opačným znaménkem.Výsledkem je nula, ale do peněžního deníku vchází jen částka DPH, která tak sníží výnos.A právě nevím, jak vytvořit tento pokladní doklad.No nic,zkusím podporu ve Stormware.Ještě jednou dík.
Re: Likvidace vydané záloh. faktury v Po
Tak jsem na ten fígl nakonec přišel. Když se vytvoří vydaná faktura s celkovou nulovou částkou (po odpočtu zálohy) zpřístupní se povel Záznam - Vyrovnat DPH. Jeho použitím se pak vytvoří potřebný výše uvedený pokladní doklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 12. 2009 10:54
Vedu DE a jsem plátce DPH. Vydám zálohovou fakturu na plnou výši zakázky vč. DPH.Po přijetí platby (např. v hotovosti) pohledávku zlikviduji-vynuluji v agendě Pokladna přes Záznam - likvidace výběrem.Tím se mi ale dostane celá částka vč. DPH do výnosů.V následně vydané faktuře uplatním zálohu, na faktuře bude tedy nulový doplatek. Prosím o radu, jakým způsobem lze tuto situaci řešit. Tuším, že by to mělo jít vydáním dalšího pokladního dokladu kterým budu likvidovat vydanou fakturu, ale nemohu přijít na to jak to udělat, když v pohledávkách tuto fakturu s nulovým doplatkem nevidím.