Re: dva zaměstnanvatelé a PN?
** bude mít, dostala jsem informaci, že dnes je u lékaře, tak jsem mu to ještě zdůraznila. Jde mi o to, že dobře, bude mít 3 dny ode dneška neplacené, ale vyměřovací základ je denní, on u nás pracuje čtvrtek + pátek a já mu tu částku budu vyplácet i za po - st, (příp. příští týden) kdy nepracuje u nás.... prostě si to moc neumím představit, měla jsem jen jednu PN hned na začátku roku a od té doby nic a ještě takový pířpad..
Vy redukovanou náhradu mzdy za PN nebude platit za dny, kdy u Vás neměl pracovat, pouze dle úvazku - co je jeho pracovní den (pokud u vás dělá čtvrtek a pátek, tak první 3 tyto dny (tj. 17., 18. a 24.12.) nic, pak jen za 25.12. - spadá do prvních 14 dnů nemoci. Nevšímejte si toho druhého zaměstnání. A nemocenskou nechte na sociálce, ti si to spočítají dohromady.
Děkuji vám moc za odpověď, nevím jak dlouho bude nemocný, uvidíme. Jen ještě ujištění - za toho 25.12. dostane náhradu mzdy za PN když je to svátek?, kdyby nebyl nemocný, dostane více peněz... Omlouvám se, nemám v tom praxi, byli jsme malá organizace, nikdy jsem to nepočítala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 12. 2009 11:02
Dobrý den, prosím řešil někdo situaci, kdy má zaměstnanec dva zaměstnavatele a má PN? Máme zaměstnance, který 2 dny pracuje u nás a 3 dny z pracovního týdne u jiného zam-le. Ode dneška je na neschopence. Prosím jak to bude s PN? Budeme v těch 14 dnech platit PN jen za dny, kdy by u nás pracoval? Nemohu nikde tu informaci najít :-( . Děkuji Bára