Re: závazky k zaměstnancům
Pokud Vám vychází plusově účet a v rozvaze mínusově, je to v pořádku, jedná se o účet pasiv, který se v případě plusového stavu v promítne v rozvaze mínusem. Značí to však, že něco není v pořádku. Na konci období by účet měl být v mínus a v rozvaze v plusu. Protože by Vám na účtě měly zůstat prosincové mzdy.
a kde přesně bych měla hledat chybu?Tomu moc nerozumím můžete mi uvést příklad?děkuji
Např. jste zaměstnanci poslala na účet 20 000 Kč a měl dostat jen 19 000 Kč, ve fungujícím software by se to sice stát nemělo, ale ....
Nebo třeba někdo dostal odměnu a Vy jste zaúčtovala jen její výplatu,
možností jsou stovky, to záleží, jaký software používáte, jakým způsobem máte udělané předpisy k jednotlivým klíčům mezd, to Vám
tady asi nikdo nedohledá. Zkuste napřed najít, ve kterém měsíci se Vám to stalo poprvé a tam pak hledejte.
Nejlepší způsob podle mě jak to zkontrolovat:
Vyjeďte si pohyby na účtě 331 a zkontrolujte si zda se Vám měsíčně účet vynulovává. Mělo by k tomu docházet vždy po zaúčtování výplat zaměstnancům. Pokud se Vám někde nevynuluje, vyjeďte si k tomu měsíci přehled mezd a zkontrolujte zda bylo zaúčtováno to co být mělo. Až najdete kde se problém vyskytl, proveďte opravu a vratťe se k prvnímu kroku. Jiným způsobem je ještě vyjet si přehledy mezd po měsících a kontrolovat stav k poslednímu v měsící. Mělo by Vám tam zůstávat to co je zaměstnancům skutečně k výplatě. Ještě zkontrolujte zda někde nemáte srážky, stravenky nebo něco podobného bez zaúčtování, či na špatných účtech. Základ pro zjištění chyby je klid, žádny stres. Proto doporučuji udělat si kávičku, dát si v klidu cigeretku a s čistou hlavou začít od začátku. Přeji pevné nervy. :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 12. 2009 12:43
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat může mi vyjít účet 331 plusově a v rozvaze mínusově?Je to možné? Děkuji