Re: MUŽ v domácnosti
No, já právě nevím, co přesně by se do této kategorie dalo zařadit. Jestli třeba i práce kolem baráku - sekání trávy, vykopání výkopu, atd..Právě nevím, jestli by stačila tato jedna živnost, nebo jich muselo být víc. Přítel má třeba kurz na výškové práce, takže třeba oprava střechy,atd..jestli mi rozumíte?
>>>Dobrý den, mám velikou prosbu. Chtěli bychom si s
>>>přítelem zřídit živnost pro "muž v domácnosti", ale
>>>nevím
>>>přesně, které živnosti se tato profese týká? Nevím,
>>>jestli by bylo potřeba k tomu i nějaké rekvalifikační
>>>kurzy?
>>>Děkuji moc za odpověď!
>>
>>a co by to mělo obnášet? práce v domácnosti jsou
>>tzřeba jeden z oborů volné živnosti: Poskytování
>>služeb pro
>>rodinu a domácnost-č. 79
>
>No, já právě nevím, co přesně by se do této kategorie
>dalo zařadit. Jestli třeba i práce kolem baráku -
>sekání trávy, vykopání výkopu, atd..Právě nevím, jestli by
>stačila tato jedna živnost, nebo jich muselo být víc.
>Přítel má třeba kurz na výškové práce, takže třeba
>oprava střechy,atd..jestli mi rozumíte? A jestli si tu živnost můžu nechat na sebe, přestože jsem na mateřské dovolené??
takže pokud jsem správně pochopil, tak chcete, aby Váš přítel jako OSVČ poskytoval služby všeho druhu(Ferda mravenec) pro občany i podnikatele? V tom případě si vezměte přílohu č. 4 živ.zákona, pozorněte ji projeďte a vyberte si obory, které byste chtěli do živnosti zahrnout- dnes se ohlásí volná živnost jako taková a označíte na ŽÚ jen vybrané obory a na to dostanete výpis ze živ.rejstříku- už ne ŽL. Pro orientaci je pak dobré si vzít NV 278/2008 a tak je k jednotlivým oborům volné živnosti popsaná obsahová náplň, takže to Vás dále navede. Těch oborů si můžete vybrat třeba 50, nemá to na nic vliv.Za ohlášení živnosti zaplatíte stejně jen jeden poplatek 1000.-Kč.
Jistě, proč ne? Jestli má vážné důvody, proč to nejde,tak budete podnikat Vy, ale on bude jako co-zaměstnanec? Není dost dobře možné, aby Vy jste byla OSVČ a on chodil po klientech a poskytoval služby,aniž by byl v nějakém vztahu k živnosti. Problém třeba s úrazem, způsobením škody klientovi, pouýžívání auta pro služby atd.,nevím, co připadá u Vás v úvahu, ale jen tak na ústa to nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 12. 2009 13:04
Dobrý den, mám velikou prosbu. Chtěli bychom si s přítelem zřídit živnost pro "muž v domácnosti", ale nevím přesně, které živnosti se tato profese týká? Nevím, jestli by bylo potřeba k tomu i nějaké rekvalifikační kurzy?
Děkuji moc za odpověď!