Re: Přijatá faktura z SK - prosím o kont
Pokud doplníte údaje k 15.12. dáváme i do dph kurzem
k 15.12. DUZP je myslím 10.11. - datum pořízení zboží,
které doplňuji do údajů na fakturu dle § 35/2
Pokud by došlo k doplnění faktury až třeba 20.12, dala bych
do dph kurzem k 15.12 - daň k 15. měsíci následuícímu
po měsíci , kdy bylo pořízeno zboží §25/1
i když každý to dělá jinak, i kurzem ke dni vystavení té
zahraniční faktury, tak nevím, co je správnější
Takže nemůže být DUZP z listopadu a datum doplnění údajů včetně vystavení DD z 15.12.? Musí to být shodné?
Moc Vám děkuji za srozumitelné odpovědi. Ještě by mě zajímalo, jak to bude,když na 1 faktuře bude nákup zboží, které bylo dodáno na naše území a současně služba, která byla provedena na Slovensku. DUZP na fa je 27.11. a fa byla dodána dne 14.12.
Pokud byla služba uskutečněna na Slovensku, mělo by být na faktuře u této služby slovenské DPH. Pokud se to ovšem netýká služeb podle §10, tam by byl pak reverse.
A co se týká údajů, doplnila bych dle §35 u zboží a u služby podle toho, co jsem napsala výše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 7:01
Včera jsem dostal fakturu za zboží z SK, kde DUZP je 10.11., datum vystavení 25.11. Doplním údaje k 15.12. a kurz použiji dnešní? DUZP bude 10.11. nebo 15.12.? Povinnost přiznat daň je k 15. dni v měsíci, který následuje po měsíci, kdy bylo zboží dodáno.
Je to tak? Takže se 15.12. Pokud by bylo DUZP np. 7. 12., pak by DUZP bylo podle doplnění údajů na fa, tj. datum obdržení fa? Prosím o potvrzení nebo vyvracení mého názoru. Děkuji