Re: mobilní telefony
V případě mandátních smluv by společnost neměla poskytovat mobilní telefon + platit účty z těchto telefonů, respektive to nesmí mít v daňových nákladech, pokud v mandátní smlouvě není, že jim bude hovorné přefakturovávat a budou platit nějaké nájemné za přístroj.
Re: mobilní telefony-daně-neodův.plnění
pokud by to v nich bylo, bylo by to špatně, jestliže to v nich není, je to ze strany mandatářů bezdůvodné obohacení dle § 451 a násl. obč.zák. a pro Vaši společnost(nejsem daňař, nevím, zda budu přesně formulovat), jde o plnění bez právního důvodu-prostě se platí někomu něco, k čemu není žádný smluvní vztah, žádný závazek, společnost to nemůže nikdy obhájit před kontrolou FÚ, přesné zdůvodnění je podle mne v daňových zákonech.
Re: mobilní telefony-daně-neodův.plnění
My máme s mandatáři smlouvu o zapůjčení předmětů spolu s úhradou nákladů s tím s pojené a oni mají povinnost z této smlouvy využívat přidělené prostřeky (telefon + hovorné) pouze pro činnost vůči nám. Podpis obou stran. Bylo to na kontrole na FU na DPH i na DPPO a prošlo to
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 10:02
Nastoupila jsem do společnosti,která má 2 zaměstnance a ostatní pro společnost pracují na mandátní smlouvu.Zjistila jsem,že společnost má v nákladech 18 mobilních telefonů (měsíčně)fa kolem 60 000,-Czk.Myslím si,že je to špatně,pracovníci na mandátní smlouvu by neměli používat služební telefony,které společnost dává do nákladů.To samé je ccs kartama.Prosím poraďte-moc děkuji.