Re: Došlá fa ze zahr. bez DPH-co doplnit
Služby ze slovenska , jsou služby z EU, nikoli ze zahraničí,
tj. ze třetí země.
doplníte údaje dle § 31/2 a dph dáte do přiznání kurzem
a ke dni uskutečnění služby nebo vystavení daňového dokladu,
a to k tomu dni, který nastane dříve. Přiznáte a nárokujete.
pokud služba uskutečněna dávno , dáte dodatečné daňové
přiznání ke dni uskutečnění služby.
Toto jsem právě také někde zaregistrovala... Můj DP toto naprosto neřeší, já dám UZP podle toho jak mi dojde faktura. Tzn. jestli dojde v listopadu, přiznám a zároveň nárokuji DPH v listopadu i když faktura již 2 měsíce leží (bez mého vědomí) u vedení...
Co se může stát, když dodatečné přiznání nepodám. Povinnost stejně vyjde 0,-....
mohou doměřit, např. odvod jste měla udělat v lednu, pokud
služba provedena v lednu, ale odpočet až máte DD tzn.
třeba až v listopadu.
L. má pravdu, nárok na odpočet je již za ten leden..odpočet nesmí být uplatněn před obdobím, kdy vznikla povinnost. Tz. odvod a nárok je ve stejném období.To dodatečné podejte..výsledkem je nula...je to hned hotové a máte klid. Sankce za neplnění povinnosti by určitě mohla vzniknout...nikdy nevíte na koho narazíte...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 12:59
Mám došlou fakturu ze Slovenska za službu v ČR je bez DPH (UZP není uvedeno).
Mám podle §32 doplnit datum, kdy mi došla fa (jelikož 15 dní od uskutečnění služby dávno uplynulo) a toto datum např. dnes je i UZP kdy přiznám a ihned nárokuji DPH, vykládám si to dobře?
Díky