Re: Inventarizace
Tak dobře, si to vidím zbytečně moc černě, já už z toho mám hlavu jak včelín, ještě v ní mám díru, jak do mě hustí kolegyně, co tu paní opravdu nemusí.... Takhle jak vy jsem to taky navrhovala jeko způsob, jak z toho ven.Takže myslíte, že na inventurním soupise může zůstat datum 31. a dodatkem dopočítat +,- a napsat, že konečný stav po úpravě souhlasí se stavem účetním?
Na inv. soupise bude datum k 15. 12., na dalším listu budou stavy
účetní od 15. - 31. 12. a teprve pak to bude nazváno inventurou k 31. 12. a odpovědná paní začátkem ledna podepíše i ty účetní stavy. Aspoň já bych to tak udělala.
>>>>
>>>>Napíše stav k 15. 12., dopočítáte přírůstky a úbytek
>>>>do konce roku a je to O. K. Nebo paní půjde na
>>>>Silvestra do práce :)
>>>
>>>Tak dobře, si to vidím zbytečně moc černě, já už z
>>>toho mám hlavu jak včelín, ještě v ní mám díru, jak
>>>do
>>>mě
>>>hustí kolegyně, co tu paní opravdu nemusí.... Takhle
>>>jak vy jsem to taky navrhovala jeko způsob, jak z
>>>toho
>>>ven.Takže myslíte, že na inventurním soupise může
>>>zůstat datum 31. a dodatkem dopočítat +,- a napsat,
>>>že
>>>konečný stav po úpravě souhlasí se stavem účetním?
>>
>>Na inv. soupise bude datum k 15. 12., na dalším listu
>>budou stavy
>>účetní od 15. - 31. 12. a teprve pak to bude nazváno
>>inventurou k 31. 12. a odpovědná paní začátkem ledna
>>podepíše i ty účetní stavy. Aspoň já bych to tak
>>udělala.
>
>No jasně, a jsme u toho, paní nechce nic slyšet o tom,
>že na inventurním soupise má být datum k 15., má tam k
>31. a basta.
>Nevím, možná se poperem.....Ale moc díky, že jste mi
>naznačila cestu.
Pravdu máte vy a kolegyně, co vám radí, že se dopočítají přírůstky a úbytky od 15.12 do 31.12. Při inventarizaci je třeba určit termíny fyzických inventur. Inventarizace se dělá jako řádná a to ke dni řádné závěrky (31.12.). Fyzické inventury se však mohou vzhledem k množství kontrolovaných položek dělat i 4 měsíce před tímto datem, příp. 1 měsíc po tomto datu. My jsme dělali fyzickou inventuru na základě inventurních soupisů k 30.11. - a pak dopočítáme přírůstky a úbytky do konce roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 13:43
Inventura ve skladu materiálu má proběhnout k 31.12.2009. Paní, která dostala za úkol ji provést ale nastupuje na dovolenou již 17.12. a tak se rozhodla inventuru spočítat k 15.12.09, do záhlaví napsala stav k 31.Takto ji odevzdala. Jenže výroba bude ještě odebírat materiál do 23.12. a tak vznikne rozdíl mezi inventurou a skladovou zásobou ke konci roku. Paní je tvrdohlavá, nechce slyšet nic o tom, že ji vyparacovala moc brzo a naprosto jí nevadí, že ji měla odvzdat až 5.1. Co teď s tím? Naplácat tvrdohlavé paní nebo nějak doložit, že po spočítání inventury bylo ještě s materiálem manipulováno, ale ona napsala že stav je k 31.??????? a jiný datum tam nenapíše, protože nařízeno je právě k tomuto datu. Fakt si s tím nevím rady! Mám pocit, že je to naprosto blbě! Co radíte?