Re: pr.pom.na dobu urč. vs prac.neschopn
1) nevím, kdy jste začal marodit, ale nemoc Vám bude do 18.12.09 platit stávající zaměstnavatel. Od prvního dne nemoci spočtětě 15 dní a od toho data Vás platí sociálka.
2) Podpora se Vám bude počítat z výdělku z nynějšího (posledního) zaměstnání
Pokud se vám úraz stal dnes a máte pracovní dobu Po-Pá, tak zaměstnavatele vám zaplatí náhradu mzdy jen za pátek. Rozhodné období pro výpočet nemocenské od 15. kalendářního dne bude od 1.9. do 30.11.
Pro výpočet podpory se použije průměr z III.Q, pokud jste v něm odpracoval nejméně 21 dnů.
Firma Vám zaplatí 14.-18.12., přičemž platí, že první 3 prac. dny josu neplacené, takže Vám vlastně nemoc zaplatí jen za 18.12.09. Sociálka Vám pak bude platit od 29.12.09 až do ukončení neschopnosti. Doklady k nemoci stále odevzdáváte zaměstnavateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 14:25
Mám pracovní smlouvu sjednanou na dobu určitou do 18.12.2009, dnes se mi stal úraz( zlomená noha) a jsem v pracovní neschopnosti, jakým způsobem a od kterého dne mi bude prosím vyplácena nemocenka a z kterých měsíců(zam. od 1.9.2009)se bude počítat průměr na ni.
II. Od 1.1.2010 jsem měl nastoupit do nového zaměstnání což nebude možné, pokud bych byl nucen jít na ÚP, z jakého období se mi bude počítat podpora.
Mnohokrát děkuji.mn