Komu všemu ohlásit pracovní úraz?

• (neregistrovaný)

15. 12. 2009 14:50

Dobrý den, jsem nováček a chtěl bych se zeptat zkušenějších kam všude poslat záznam o úrazu, něco jsem hledal už i na internetu a nevím jestli je to vše, našel jsem že na Oblastní inspektorát práce, na příslušnou zdravotní pojišťovnu od toho zraněného a na kooperativu, prosím ještě někam? Děkuji moc za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 12. 2009 14:52

J. (neregistrovaný)

Re: Komu všemu ohlásit pracovní úraz?
      Všude tam a taky si jednu necháte vy,vše zasílát až po ukončení PN

• 15. 12. 2009 15:15

patrik1 (neregistrovaný)

a nevím jestli se neptám hloupě, ale proč vše zasílat až po ukončení PN, na internetu jsem našel že koop. bez zbytečného odkladu a na zdravotní pojišťovnu a oblastní inspektorát práce nejpozději do 5.dne následujícího měsíce a ještě jeden dotaz na koop. stačí poslat jenom záznam o úrazu nebo tam poslat i hlášení pojistné události. Děkuji moc

• 15. 12. 2009 22:14

beta (neregistrovaný)

Posílám jen záznam o úrazu, platí termíny, které jste si našel, z praxe však mohu potvrdit, že ne vždy termíny dodržím, ale snažím se zasílat okamžitě, kdy dostanu záznam. Na ukončení PÚ nečekám, J. měla na mysli možná - po ukončení PN se většinou zasílá na Kooperativu hlášení a všechny doklady s výpočtem k plnění náhrady za ztrátu na výdělku, ale i na Koop. můžete při dlouhodobé nemoci zasílat měsíčně (myslím výpočty náhrady mzdy)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).