Re: ZFP akademie-komunikace
pokud byla makléřka, zkuste se obrátit na Českou národní banku - mají mít seznam makléřů. Všechny dopisy do ZFP odesílejte doporučeně na jejich odd. stížností. Pokud to pojištění bylo např. pro určitou pojišťovnu - pošlete dopis na stížnosti té určité pojišťovny s tím, že ze strany ZFP s Vámi nekomunikují, protože právě jim česká pojitovna proplácí provize a měli by mít zájem problémy vyřešit.
>pokud byla makléřka, zkuste se obrátit na Českou
>národní banku - mají mít seznam makléřů. Všechny dopisy do
>ZFP odesílejte doporučeně na jejich odd. stížností.
>Pokud to pojištění bylo např. pro určitou pojišťovnu -
>pošlete dopis na stížnosti té určité pojišťovny s tím,
>že ze strany ZFP s Vámi nekomunikují, protože právě
>jim česká pojitovna proplácí provize a měli by mít zájem
>problémy vyřešit.
>
>
>
Díky moc.
A proč nekomunikujete rovnou s institucí, se kterou máte uzavřenu smlouvu? Ke změně apod. nepotřebujete prostředníka.
xxxxxxxxx
.... jistě je chyba na mé straně, protože se teprve nyní začínám trochu orientovat v celé záležitosti. Není to moje pojistka, nýbrž synova -probíhala akce u něho v práci, tak jsem nepředpokládala, že případná komunikace nebude schůdná. Navíc mají kdesi na nástěnce vyvěšeno telefonní číslo na tu paní, která toto zprostředkovávala. Takže opět se vracím ke svému starému pravidlu: prostředník (zprostředkovatel) do baráku = hůl do ruky. Česká pojišťovna by se mi měla ozvat, tož uvidím... ZFP by ovšem mohla mít aspoň krapet slušnosti, aby mne dokázala nasměrovat .... případně aspoň zvednout mobil nebo odpovědět na e-mail.... díky
ono to vypadá jednoduše, ale zase to takové není.... pokud máte na smlouvě jméno makléřky, tak někdy vás ta domovská pojištovna může odkázat na jméno toho makléře - protože on je servisní pracovník, bere provizi a je za to placen, a další důvod je ten že tyhle firmy jako ZFP mají i maličko jiná pojištění než ty domovské pojištovny... atd...
xxxxxxxxx
Proto se tady snažím získat jakékoliv informace. Fakt je, že jsem zpočátku nesledovala, co je na smlouvě, protože na deskách je nezřetelněji napsáno ZFP Důchod, jenže dále v textu se objeví , že Česká pojišťovna....Vám vydává životní pojistku jako písemné potvrzení o uzavření pojistné smlouvy číslo.... o životním pojištění ZFP Důchod, logo České pojišťovny, podpis generální ředitele ČP. Na rukou psané smlouvě je podpis pojišťovacího zprostředkovatele zastupujícího Českou pojištovnu a.s. na základě plné moci. Takže tak,...a když to vezmu přes www stránky ČP, tak životní ppojištění ZFP Důchod nenajdu, jedině Dynamik. Ten ovšem není na rukou psané smlouvě, ale až na tištěném výše uvedeném potvrzení...tož tak
to je přesně to, o čem jsem psala - oni ty makléřské společnosti mají jiné podmínky i jiné platby, včetně i jiných názvů - a ty platby jsou mnohde vyšší než byste se pojistila přímo u pojišťovny... všechno adresujte na stížnosti té dané společnosti... ale pokud je to synovo, tak by tam měl být jeho podpis, protože on je majitelem a s ním budou komunkovat - no přeji vám hodně štěstí, protože tyhle různé problémy jsou na dlouhou cestu
Nějaký zprostředkovatel vás nemusí zajímat. Smlouva byla uzavřena s ČP, dokladem je pojistka. Vemte (syn) doklady a hurá do ČP. ZFP samozřejmě bude tvrdit, že bez ní nemůžete měnit smlouvu, ale není to pravda. Zavolejte si do ČP. Neřeknou vám nic o konkrétní smlouvě, pokud není vaše, ale obecnou info vám dát musí.
ale to není pravda, jsou pojištovny, které když mají zprostředkovatele a ten je napsaný na smlouvě, tak vám po telefonu a ani osobně v pojištovně, i kdybyste byl právník nejen z plzně, prostě nic neřeknou a ani neprovedou ubohé inflační navýšení.... prostě vás odkáží přímo na toho zprostředkovatele.. a protože o těchto věcech něco vím, tak radím všechno sepsat a odeslat na stížnosti - nějaký navštěvování poboček opravdu nemá smysl a ztrácí se tím jen čas, energie a nervy
Nám penzijko zprostředkovávala ZFP a změny jdou provádět přímo s tím, s kým je uzavřena smlouva. ZFP tvrdí něco jiného. Zatím jsem se nesetkala s tím, že by odmítli na pobočce, centrále jediného zaměstnance. Spolupráce se ZFP je příšerná a můj nápad to nebyl.Jde jim čistě o provize, jindy se neozvou. To platí i pro ostatní instituce.
jistě, ale penzijní připojištění je naprosto jiný produkt než životní pojistka - i když se jmenuje důchod, nebo důchodové pojištění -DDD, je to všechno úplně o něčem jiném - hlavně o penězích a provizích, tím že máte sjednanou penzi není dobré radit ve stejných postupech u životka :-)), ono to funguje maličko jinak
to bych vám mohla napsat ještě tak tři takové podobné společnosti, a dokonce i horší.. nicméně nikdy se nevyplatí životní poj. rušit, a už vůbec ne dřív než po dvou letech... případně lze požádat o redukci té pojistky - oni něco ořezají a tím se sníží i ty platby... zrušením totiž člověk přichází o poměrně velké peníze a oni to moc dobře vědí...
xxxxxxx
Jak jsem psala výše, syn zaslal včera dotaz do ČP - týkalo se především snížení částky a již přišla odpověď, čímž si ČP u mne dosti šplhla - lze navštívit kteroukoliv pobočku ČP. Takže díky moc moc za tuhle diskuzi. A jdu konečně na to vánoční cukroví, teda pečení, ne konzumaci -:)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 16:06
Dobrý den,
snažím se výše uvedenou společnost přinutit ke komunikaci a jaksi mi to nejde. Paní, co uzavírala před více jak rokem životní pojištění ZPF Důchod (schovává se to navíc za Českou pojišťovnu), mi jaksi nebere telefon. V seznamu pracovníku akademie není. Tudíž jsem zkoušela e-maila podle výběru regionu, a taky žádná odpověď. Nemáte někdo zkušenost, jak tu pružnou firmu přesvědčit k pružnému dialogu?
Díky.