Re: odpočet za nevl. dítě ve společné do
mám jen ten rodičák a občas brigáda - ale to těch 68 000 hrubého dělat nebude, jinak žádné dávky nepobírám (člověk přemýšlí jestli na něco nezapomněl :-)), a vlatně udělám čestbí prohlášení pro účetní manžela, že jsem výdělek větší jak tu sumu neměla a na dítě jsem ta r. 2009 odpočet neuplatňovala... a dodám potvrzení z vysoké... tak díky :-)
pokud máte "brigády" a máte tam podepsané daň.prohl. - pozor, jestli máte zam-tele, kde jste na rodič. dovolené(můžete mít podepsané jen u jednoho zam-tele v měsíci, pokud jich máte více současně), potom nestačí čestné prohl., že neuplatňujete daň.zvýhodnění na děti, ale musíte mít potvrz. od zaměstnavatele/ů, že daň. zvýhodnění nepobíráte (pro zam-tele manžela)
rodič. přísp. se do příjmů nepočítá, ale počítá se PPM a příjmy v hrubém (např. z "brigád")
dítě je již dlouho plnoleté, a mám prohlášení býv. manžela - resp. jeho účetní, že odpočet na dítě neuplatňuje.... tak snad bude všechno OK, vloni FÚ jsem to tak u sebe dokládala... a snad jsem tedy na nic nezapomněla... tak opravdu díky za tu rekapitulaci :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2009 17:11
nejsem si jistá, proto se ptám: pobírám RP, za letošní rok jsem si vydělala méně než 68 000, manžel si mě odepíše z daní, ve společné domácnosti máme jedno společné dítě - mimino, + mou plnoletou dceru - která studuje VŠ. Mimino si normálně manžel nechává odepisovat v práci, a dospělou dceru jsem si odepisovala já. Nicméně nyní do práce vlastně nechodím, takže mu doklady o jejím studiu dám a vlastně si ji při ročním zúčtování daní nechá odepsat on? díky za odpověď.