Re: pojištění vozidla pro rok 2010 - úče
Děkuji,
to bych asi neudělala, pokud by jste mi to sem nenapsala. A musí se to tak rozúčtovat jde totiž o pov. ruč. v částce 250 kč, je to na vozík. Jinak všechny auta máme pojištění tuším od října do září a předešlá účetní účtovala 325/321. a žádné rozúčtování nedělala.
Ono sice jde o zanedbatelnou částku - nějakých 38 Kč pro r. 2011, ale určitě bych tuto částku do nákladů r.2010 nedávala a rozúčtovala doklad na přímé náklady r.2010/321,325 a to, co se týká r.2011 na 381/321,325.
Totéž se týká i ostatních aut - od října do konce roku na přímé náklady, zbytek na 381 a v lednu přeúčtovat interními doklady.
zde je text účetního předpisu:
čl. VIII
Časové rozlišení není nutno používat v případech,
a) kdy se jedná o nevýznamné částky, kdy jejich ponecháním v nákladech či výnosech bez časového rozlišení není dotčen účel časového rozlišení a účetní jednotka tím prokazatelně nesleduje záměrné upravování výsledku hospodaření,
b) jde-li o pravidelně se opakující výdaje, popř. příjmy za předpokladu, že se výrazněji neovlivní věcná a časová souvislost nákladů a výnosů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2009 9:36
Dobrý den,
prosím radu, dnes mi přišla složenka na zaplacení pov. ruč. pro období 26.2.2010-25.2.2011, splatnost také až 26.2.2010. Jak zaúčtovat?
Mohu to nechat až do příštího roku? Aniž bych ji zaúčtovala. Pokud by se to platilo letos, tak je mi jasné, že bych to dala do nákladů příštích období. Ale platit se to bude až v únoru 2010. Děkuji za rady.