Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
16. 12. 2009 9:59
Jsem vlastníkem RD. Ve svém domě ubytovávám dvě rodiny na základě Dohody o ubytování. Tyto rodiny žádají o příspěvek na ubytování. Na soc. mě řekli že nemají nárok, že by museli být ubytováni na základě nájemní smlouvy a nebo by jsem ze svého domu musel udělat ubytovnu. V tom případě by to šlo na záladě dohody o ubytování vyplácet příspěvek na bydlení. Nájemní smlouvu s nimi nechci uzavřít. Jaké je nejlepší řešení? Mají na soc.pravdu? Byl jsem se ptát ještě na živnostenském ref. jestli musím ze svého domu udělat ubytovnu aby lidé u mě bydlící mohli pobírat příspěvek na bydlení. Tam mě bylo zase řečeno že je to můj majetek a že s ním mohu nakládat jak chci a že sociálce musí stačit prokázat že jsem vlasníkem domu a příspěvek by měla vyplácet.
Děkuji