Re: Částečný invalidní důchod
Zaměstnanci přihlásíte na PSSZ a zdravotní pojišťovně jako ostatní, uvedete druh důchodu, jenom PSSZ má ještě zvláštní formulář, který se vyplňuje při zaměstnání ČID. Sazby na SP a ZP by měly být stejné. Mám 1 zam-ce a srážím klasiku. Vyplní Prohlášení poplatníka a musí doložit ze sociálky doklad, že je ČID. Má slevu na dani (210,--). Roční zúčtování pokud požádá udělat, doložit dobu z ÚP a pokud neměl žádné zdanitel. příjmy dodat čestné prohlášení. Radši si ještě počkejte na další odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2009 12:47
Prosím o radu. Nastoupil k nám na HPP zaměstnanec s částečným invalidním důchodem. Bohužel vůbec nevím co a kde mám hlásit , platit, atd.
Může mi někdo prosím poradit kde hlásit nástup, co za něj platit, a jestli plné sazby - odvody SP, ZP. Máme nárok na nějakou slevu jako firma? ( nemá průkaz ZTP ) Mohu mu příští rok udělat roč. zúčt. daně? ( Celý rok 2009 než k nám nastoupil byl na prac. úřadě.)
A zda ještě něco důležitého mám vědět.
Předem moc děkuji za odpovědi. Klára