Re: Přihlášky/odhlášky na OSSZ
Já se domnívám, že na sociálku musíte odeslat odhlášku a pak zase přihlášku, protože neprodlužujete dodatkem ale novou smlouvou. Tudíž rozhodující období pro nemoc budete zjišťovat nově z období od 1.12.09. Na zdravotce můžete nechat běžet původní přihlášku.
Je to můj názor - raději počkejte na další vyjádření, také by mě zajímalo jak na to hledí ostatní.
Mám podobný problém, důchodce měl letos PP na dobu určitou, od 1.1.2010 bude uzavřen nový PP na dobu neurčitou, do práce nastoupí 4.1.2010. Myslím si, že musím na soc. i na zdrav. odhlásit a přihlásit...je to tak na obojím??? Díky, pokud někdo poradí.
teď jsem si ještěna internetu našla příručku pro vyplňování Oznámení o nástupu..... a tam se píše, že " V případě, kdy zaměstnanec po skončení pracovního poměru uzavře další pracovní poměr zakládající účast na pojištění u téhož zaměstnavatele tak, že oba pracovní poměry na sebe bezprostředně navazují, tak se Oznámení o nástupu nepodává. Neplatí to u ZMR". A co ta DPČ? Neví někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2009 18:07
Dobrý den,
potřebovala bych poradit: DPČ 1.12.2008-30.11.2009, potom uzavřena nová DPČ 1.12.2009-30.11.2010 (skutečný nástup do práce 5.12.2009). Jde mi o to, jestli mám na tu první DPČ odeslat Oznámení o skončení zaměstnání na OSSZ a potom Oznámení o nástupu do změstnání s datem nástupu 5.12.09 nebo jestli se to posuzuje jako pokračování a nic neposílám (není ZMR, příjem vyšší jak 2000 Kč). Pokud se to posuzuje zvlášť, tak to samé potom platí i pro zdravotní pojišťovnu? Děkuji