Re: Nárok na dovolenou pro zkušené ;-)
No já bych brala 5 týdnů, kdy týden znamená 4 dny, tj. celkem 20 dní a z toho 2/12, tj. 3 dny. Nemám teď u sebe tabulku, ale myslím, že to tak vychází. Kolik vyšlo vám ?
Re: Nárok na dovolenou pro zkušené ;-)
jste moc hodné obě, děkuji. Stanovila jsem 3,5 dne, z-ec rozporuje s tím, že je 2x krácen - jednou, že má roční nárok 20 dnů, s tím souhlasí, ale podruhé, že požaduje vypočítat dvanáctiny z 25, protože dovolená je za kalendářní rok a když jí vypočtu z 20, je 2x krácený ... Zajímalo by mne, zda má někdo stejný názor jako onen z-ec ? Určitě není v mém zájmu ho poškodit, ale domnívám se, že postupuji správně. Naopak bych ho zvýhodnila, pokud bych počítala dvanáctiny z 25, on ale staví na tom, že ...§ 214...náleží dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za k a l e n d á ř n í rok a ve firmě je dovolená za kal.rok 25. Babo raď ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2009 18:18
Zdravím po čase šikovné kolegyňky. Můžete mi říci, jaký byste stanovily nárok na dovolenou , zaměstnanec rozporuje.
- pracovní doba rovnoměrně rozvržená
- pracuje pravidelně úterý-pátek, volné pondělky
- stanovený úvazek 32hod/týdně
- ve firmě nárok na 5 týdnů dovolené
do konce roku neodpracuje 60 dnů, nástup 1.10.2009, počítám tedy nárok za každý 21.odpracovaný den, splní 2/12
Kolik dnů mu vypočtete :)
díky