Re: Směrnice - živ. poj. na žádost zam.?
>Prosím Vás o radu, mohu do směrnice zadat, že se
>příspívá částka 8 000 ročně zaměstnancům pracujícím ve
>firmě více než rok a to buď na životní nebo penzijní
>připojištění a to na vlastní žádost ...
>
>jedná se mi o to, aby tam bylo na vlastní žádost,
>protože ne všichni zaměstnanci, kteří jsou více než rok ve
>firmě přicházejí se žádostí, že chtějí přispívat, tak
>ať já pak nemám nějaký problém, že někoho diskriminuji
>...
>
>Snad místo "na vlastní žádost" použít "se souhlasem zaměstnance". Oni také všichni nemusí vědět, že by si mohli požádat a bylo jim vyhověno.
-- dobrý den, děkuji za odpověď.
Jednatel firmy tam právě větičku na vlastní žádost chce mít a to z toho důvodu, aby byl krytý vůči "nařčení" z diskriminace. Naši zaměstnanci se totiž chovají "občas" jako kojenci ... všichni ví, že se na tyto produkty přispívá ale řada z nich, kteří by měli nárok (jsou ve firmě více než rok a své důchodové nebo životní pojištění mají založené) ale o příspěvek nepožádají ....
Ještě mě napadá, že by to stačílo objít tím, že každý, kdo má příspěvek mi podepíše "žádám o příspěvenek na ... v souladu se směrnicí ....."
Nechat si podepisovat něco i od těch, co mají nárok, ale neřekli si??
Můj názor: Zam-tel chce přispívat všem, kteří splní podmínku doby zaměstnání-1.podmínka
2.podmínka- musí to zpracovat do vn.předpisu nebo směrnice, se kterým musí být všichni seznámeni
3. podmínka, kdo má zájem , musí si písemně požádat a uvést na jaký účel, pojistitele, účet atd. a po splnění příspěvek dostane- každý,kdo toto splní, nevidím tam žádnou možnost napadení z diskriminace.
Kdo splní požadované podnmínky, dostane příspěvek. Já bych se toho nebál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2009 18:34
Prosím Vás o radu, mohu do směrnice zadat, že se příspívá částka 8 000 ročně zaměstnancům pracujícím ve firmě více než rok a to buď na životní nebo penzijní připojištění a to na vlastní žádost ...
jedná se mi o to, aby tam bylo na vlastní žádost, protože ne všichni zaměstnanci, kteří jsou více než rok ve firmě přicházejí se žádostí, že chtějí přispívat, tak ať já pak nemám nějaký problém, že někoho diskriminuji ...
je potřeba se zaměstnancem sepisovat dohodu o přispívání nebo stačí, že předloží kopii smlouvy na živ. nebo penzijní pojištění?
Prosím nemáte někdo nějaký vzor takovéto směrnice? Pokud ano, prosím podělili by jste se na mail jezisekV@centrum.cz ?
Moc moc díky ...