Re: OT Zajištění daně
My jsme toto zjišťovali minulý týden na FÚ, protože bude pro nás provádět práce Ukrajinec s českým IČ - tedy osoba ze 3.země a bylo nám řečeno, že musíme zajišťovat daň - tedy 10% z úhrady musíme odvést na účet přísl.FÚ, odevzdat k tomu vyplněné hlášení. A jemu se potom těch zajištěných 10% bude počítat jako zálůoha na DPFO. Ten Ukrajinec tady má povolení k pobytu a český živnostenský list.
Re: OT Zajištění daně
Pozor, často se zapomíná na § 38d ZDP (v návaznosti na § 22 a § 36) - mnohé příjmy podléhají srážkové dani, a to i pro subjekty z EU. Příslušná SZDZ může stanovit sazbu daně nižší, než je obvyklých českých 15%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
ČSSZ varuje před zásadní chybou v registraci zaměstnavatele
Invalidní důchod se mění na starobní. Kolik budete pobírat?
Od margarínu v televizi po nákupní AI agenty: Fascinující cesta e-commerce
Daňový trapas Říčan: Za vyšší daň z nemovitostí totiž může radnice, ne berňák
16. 12. 2009 20:14
Dobrý den,
chtěla bych se na něco zeptat....v Zákoně o daních z příjmu jsem v paragravu 38e narazila na Zajištění daně.
Pochopila jsem problematiku tak, že pokud v ČR podniká zahraniční osoba a obchoduje s osobou z ČR je osoba z ČR povinna srazit určitou částku z vyfakturované částky na daň z příjmů...nějak mi v tom ale nesedí pojem plátce a poplatník...
Pochopila jsem paragraf správně?
Děkuji předem za odpověď