Re: Firma v likvidaci a vystavení faktur
Podívejet se do rejstříku, kdo je oprávněn jednat za firmu. Může tam být likvidátor nebo správce konkurzní podstaty. Spojte se s ním a domluvte se.
Pokud je firma v registru plátů DPH, pak samozřejmě MUSÍ vystavit fakturu včetně DPH. Ověřte na FÚ.
Re: Firma v likvidaci a vystavení faktur
Firma za svým obchodním názvem musí používat dovětek "v likvidaci".
I v době likvidace může firma provádět podnikatelskou činnost, čili musí vystavovat faktury, vč. DPH, pokud je plátce.
Přijatá faktura od něj pro Vás nebude znamenat žádný problém, přijmete jako každou jinou fakturu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 12. 2009 9:23
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak to je, kdž je firma v likvidaci, jestli dál může provozovat činnost a vystavovat faktury s DPH. Jestli pokud dostanu takovouto fakturu, jestli v tom z hlediska dani a DPH nebude pro mě nějaký problém a jestli se to má na faktuře nějak objevi, že je firma v likvidaci.
Pozn. pan podnikatel pro mě vykonal nějakou práci v době v době, kdy jeho firma již byla v likvidaci. O likvidaci firmy jsem se dozvěděl až nyní z obchodního rejstříku, ne od něj. Chce po mě doplatit DPH a vystavit mi fakturu. A nevím jestli pro mě tato faktura nebude představovat nějaký problém.