Snížení mzdy a ZP při snížení úvazku

• (neregistrovaný)

17. 12. 2009 14:00

1)
    Lze snížit mzdu u HPP dodatkem, když s tím obě strany souhlasí?

2)
    Pokud máme paní na DPČ a chceme snížit týdenní úvazek, stačí také dodatek? A v případě, že má ještě jedno zaměstnání musím mít nějáké potvrzení kolik za ní odvedl zam-tel ZP, abych jí to u nás nemusela doplácet do toho minima 1.080,- Kč?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2009 23:12

Jindra1 (neregistrovaný)

Re: snížení mzdy a ZP při snížení úvazku
      Pokud se obě strany dohodnou, jde všechno. A pokud dohodářka pracuje někde jinde, já si vyžaduji od ní jen prohlášení, že mohu srážet ZP jen z hrubé mzdy. Je to na její zodpovědnosti.

• 18. 12. 2009 8:26

RenataH (neregistrovaný)

S první odpovědí souhlasím, ale ke druhé mám výhrady. Nejsem si jistá, že je to na její zodpovědnost. Já požaduji od druhého zaměstnavatele potvrzení, že odvádí ZP alespoň z minimální mzdy.

• 18. 12. 2009 8:38

xy5

pokud zaměstnankyně u druhého zam-tele má příjem alespoň ve výši MVZ ZP, potom o tom pro vás přinese potvrzení, pak srážíte jen ze mzdy/odměny, které dosáhne
      pokud zam-kyně nedosahuje MVZ ZP (8000Kč/měs., pokud není nemocná apod.) ani u jednoho zam-tele, potom si musí vybrat "hlavního" zam-tele a ten bude sledovat příjmy od obou zam-telů (musí tedy donášet pro toho "nehlavního" potvrzení o příjmu) a ten "hlavní" sečte příjmy a příp. dosráží a odvede ZP alespoň v součtu za MVZ ZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).