OSVČ,paušál a slevy na dani

• (neregistrovaný)

17. 12. 2009 21:53

Dobrý večer. Manžel je OSVČ, výdaje si uplatňuje paušálem 50%. Zřejmě bude daň nulová nebo mizivá, může si přesto uplatnit daňové zvýhodnění na syna a dostat to celé formou daňového bonusu nebo to takhle nejde - za rok 2009?

A to je podobně i můj případ. Od ledna 09 jsem na mateřské, resp. rodičovské. Zdanitelný příjem mám jen na dohodu o provedení práce, ale daň neplatím žádnou. Daň jsem měla sraženou jen za dva měsíce, kdy jsem čerpala dovolenou. Mohla bych si já uplatnit daňové zvýhodnění a získat slevu formou daňového bonusu, i když si ještě budu uplatňovat úroky z úvěru(ale ty asi ani "neupotřebím, což" ? (vím, že lze jen jeden rodič)

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2009 23:01

Michala (neregistrovaný)

Re: OSVČ,paušál a slevy na dani
      Manžel je OSVČ, výdaje si uplatňuje paušálem 50%. Zřejmě bude daň nulová nebo mizivá, může si přesto uplatnit daňové zvýhodnění na syna a dostat se do daňového bonusu

Daňový bonus na vyživované dítě může uplatnit manžel (nebo vy - ale pouze jeden z vás) za podmínky, že jeho příjmy, které bude uvádět v daňovém přiznání za rok 2009 budou alespoň ve výši 6násobku minimální mzdy platné k 1. 1. 2009, tj. 6 x 8 tis.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).