Re: leasing a výše DPH pro rok 2010
podívejte se do smlouvy, jak máte uvedeno...co po doplacení leasingu
1) pokud je uvedeno pouze právo věc odkoupit, mělo by být dph 20%
2) pokud je uvedeno povinnost věc odkoupit, dph 19%
tedy tak jsem zatím zjistila já, doufám, že to někdo potvrdí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2009 9:04
Dobrý den,
chci se zeptat na Váš názor ohledně sazby DPH u leasingu, který máme na NA a smlouva byla uzavřena v roce 2009 a předmět předán také v roce 2009. Nyní nám leasingovka posílá dopis, že mění sazbu ve splátkách z 19 na 20 %. Má na to nárok.
Když jsem se pídil, tak jsem nalezl jen toto:
d) Smlouvy o finančním pronájmu do 31. prosince 2008
V bodě 4 přechodných ustanovení je uvedeno, že u smluv o finančním pronájmu uzavřených a s předmětem smlouvy předaným do 31.12.2008, se u zdanitelných plnění uskutečněných podle těchto smluv po 1.1.2010, použije sazba daně platná do 31.12.2008, tj. 9 % nebo 19 %. Připomínáme, že pro tyto smlouvy rovněž platí podle zákona č. 302/2008 Sb., přechodné ustanovení, podle kterého se u těchto smluv použijí (až do jejich ukončení) ta ustanovení zákona o DPH, která těchto smluv týkají (jakákoliv, nejen ustanovení o sazbách daně), podle znění zákona o DPH platného do 31.12.2008.
Díky