Re: Vklad zásob zboží-podnikatele
491 v sro??? To snad ne.
Co znamená "vložil"? Na základě jakého právního úkonu. Nějak se muselo řešit DPH, když to zde uvádíte. Řešil to nějak z pohledu fyzické osoby? Šlo o dar nebo o prodej?
Pozor, aby z "vkladu" nebyl jeden velký problém. Většinou se podnikatelé snaží vyhnout dodanění z pozice FO, ovšem volí dost netradiční řešení, která obvykle nejsou cestou, která by byla v souladu s platnou legislativou.
Re: Vklad zásob zboží-podnikatele
Z pohledu FO - odvedl DPH, v s.r.o. vložil zboží do podnikání a uplatnil vratku DPH.
Nemá to řešené žádným právním úkonem.Prostě jako FO-podnikatel skončil,založil s.r.o. a tyto zásoby tam převedl.
A já nevím jakým způsobem to zaúčtovat - a teď jste mi tedy nepotěšil - protože to už vůbec nevím, co mám dělat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2009 9:29
Prosím o radu. Jednatel při zakládání s.r.o.-mimo zákl.kapitál- vložil do firmy zboží, které se bude postupně rozprodávat.
Zaúčtovala jsem MD 131/343 - D 491 .
Jakým způsobem se bude postupovat dále ?
Na MD 491 částka stále zůstane ? Nebo se rozpustí v době prodeje zboží ?
Děkuji za rady.