Re: zápis o rozhodnutí společníka
pájo, moc děkuji, mohl byste mě prosím někam odkázat (našla jsem zatím jen OZ par.188)...nějaké vzory asi nejsou nikde ke stažení, že? Mám ze sebe obavy, že, když něco vyplodíme, nebude to mít úroveň :-) Ale v podstatě tam asi není nic moc ke psaní...údaje o firmě, místo, datum a to rohodnutí....co s HV...fondy...
děkuji...
datum, podpis, nedělejte z toho vědu. Obzvlášť je-li sám.
už vědu nedělám, :-) začala jsem si to sumírovat....něco jsem už vyplodila a máte pravdu...jen popíšu co chci (podklad pro zaúčtování) a uvedla jsem údaje o společnosti, společníkovi, datum a ten podpis. Díky moc, nechtěla jsem něco zvorat..tak jsem se raději zeptala. Mějte se a hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2009 9:51
DObrý den, prosím nemá někdo nějaký vzor, jak by měl vypadat
"Zápis o rozhodnutí společníka" ? Firma funguje 10 let...nyní asi poslední 4 roky je tam jediný společník-jednatel. Společnost nikdy nepsala žádné zápisy z valné hromady ani poté rozhodnutí společníka. Účetní firma vždy jen provedla přeúčtování HV z 431 na buď ztrátu nebo nerozdělený zisk. Rezervní fond nebyl ještě vytvořen. Budu tuto firmu účtovat od 1.1.2010, tak bych chtěla společníkovi poradit, jak tento zápis sepsat, kde by tedy asi bylo uvedeno, že bude vytvořen RZ (ve společenské smlouvě je, že tvorba RF je dle OZ §124), a uvedení, že vytvořené zisky budou použity na úhradu ztrát. Nevím jak by toto rozhodnutí mělo přesně vypadat, tak kdyby někdo měl nějaký vzor, případně nějaký odkaz, kde bych mohla pátrat...aby to trošku vypadalo. Moc Vám děkuji