Re: Přihláška na OSSZ
No právě, taky jsem to tak dělala, ale dnes mi paní na OSSZ řekla, že se tam píše datum od kdy je smlouva uzavřená. Nedalo mi to a zeptala jsem se jí,jestli se musí dělat odhláška a přihláška když DPČ končí 31.12.2009 a další je uzavřená od 1.1.2010 (ale nástup do práce až 5.1) , říkala, že ne. Že DPČ na sebe bezprostředně navazují, že se v tomto případě nic neoznamuje. To, že skutečně do práce nastoupila jindy, je prý jedno. Jsem z toho zmatená. Poradí ještě někdo?
NP vzniká nejdříve vstupem do zaměstnání (dnem, v němž z-ec začal pracovat). Z této zásady platí výjimka u zaměstnanců v PP. Za vstup se považuje i den, za který jim před zahájením práce náleží podle zákoníku práce náhrada mzdy, nebo se jim měsíční mzda nekrátí, např. za svátek, za dovolenou, za návštevu u lékaře, jako dárci krve atd.
dle komentáře k §10 ZNP
teď jsem zmatená já, DPČ je sjednána od 1.12.2009 jako nová DPČ nebo jako dodatek k původní? Pokud jako dodatek, neodhlašujete, nepřihlašujete - DPČ stále trvá. Pokud ale původní skončí např. 31.12.09 a nová je sepsána od 1.1.2010, přihlásíte ji od skutečného nástupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2009 10:32
Dobrý den, mám DPČ (není ZMR) uzavřenou od 1.12.2009, ale poprvé do práce jde až 3.12.2009. Jaké datum mám uvést do kolonky "Datum nástupu do zaměstnání" na Oznámení o nástupu na OSSZ? Bude to datum od kdy je uzavřená DPČ (1.12.2009) nebo datum skutečného nástupu (3.12.2009)? Za názory děkuji.