Re: mzdový výměr - pajulenka
>Původní smlouva je ze 14. 12. 2000, upravovaná
>dodatky. Dle posl.dodatku byla pracovní doba 37,5 hod.týdně a
>uplatňována pružná týdenní prac.doba. Mzda byla
>vlastně ještě pořád je dle sml.o smluvní mzdě. Nyní mám k
>podpisu dodatek k prac.smlouvě ze dne 14.12.2000 a její
>úplné znění k 1. 1. 2010, který upravuje již
>zmiňovanou prac.dobu a mzdu. Nic víc se v té sml.nemění. Nevím,
>zda tu smlouvu podepsat, či nikoli, protože
>katastrofický scénář, který by pro mě plynul při podepsání mě
>nikdo nevysvětlill a nikdo se v něm nehrabe. Nevím, zda
>vůbec zaměstnavatel zná všechny důsledky, které by to
>pro mě znamenalo. Ale zase, proč by to dělali? Mám
>strach to podepsat, protože některým kolegům snížili od
>4/2009 úvazek na 6 hod., některým na 5 hod.(což oni
>podepsali) + pátky na 60%. Nakonec je stejně propustili a
>měli úplně malé základy jak pro odstupné, tak podporu
>v nezaměstnanosti.
ano, toto vše se promítně jak v odstupném, tak v příp. podpoře v nezaměstnanosti, takže pokud zam-ci tuší, že budou propuštěni, je jen na nich, zda podepíší snížení úvazku, protože pak budou stejně bez práce a navíc zbytečně přijdou i o peníze
Já jim nic nepodepsala, protože to
>ani po mě nechtěli. Až teď. Jako účetní jsem si
>našla, že je mé zařazení asi v 5.tř., tedy by to pro mě
>znamelo, že by mi zam-tel mohl jít až na 11 250,- při
>37,5 hod.?Vůbec se mi to podepisovat nechce. Chci mít v
>těch důsledcích pro mě jasno dřív, než se na to
>zam-tele zeptám. Děkuji
nevím, jak máte odměňování sjednané, zda v prac. smlouvě, výměrem apod. To je důležité - něco může zam-tel změnit jen s vaším souhlasem, něco může změnit jen tím, že Vám to oznámí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2009 11:09
Původní smlouva je ze 14. 12. 2000, upravovaná dodatky. Dle posl.dodatku byla pracovní doba 37,5 hod.týdně a uplatňována pružná týdenní prac.doba. Mzda byla vlastně ještě pořád je dle sml.o smluvní mzdě. Nyní mám k podpisu dodatek k prac.smlouvě ze dne 14.12.2000 a její úplné znění k 1. 1. 2010, který upravuje již zmiňovanou prac.dobu a mzdu. Nic víc se v té sml.nemění. Nevím, zda tu smlouvu podepsat, či nikoli, protože katastrofický scénář, který by pro mě plynul při podepsání mě nikdo nevysvětlill a nikdo se v něm nehrabe. Nevím, zda vůbec zaměstnavatel zná všechny důsledky, které by to pro mě znamenalo. Ale zase, proč by to dělali? Mám strach to podepsat, protože některým kolegům snížili od 4/2009 úvazek na 6 hod., některým na 5 hod.(což oni podepsali) + pátky na 60%. Nakonec je stejně propustili a měli úplně malé základy jak pro odstupné, tak podporu v nezaměstnanosti. Já jim nic nepodepsala, protože to ani po mě nechtěli. Až teď. Jako účetní jsem si našla, že je mé zařazení asi v 5.tř., tedy by to pro mě znamelo, že by mi zam-tel mohl jít až na 11 250,- při 37,5 hod.?Vůbec se mi to podepisovat nechce. Chci mít v těch důsledcích pro mě jasno dřív, než se na to zam-tele zeptám. Děkuji