Zaměstnání důchodce na doh. o prac. čin.

• (neregistrovaný)

18. 12. 2009 11:21

Prosím o radu nebo vysvětlení:
    od 10/08 do 9/09 jsem měla zaměstnanou paní - důchodkyni,
    teď mám smlouvu od 10/09-12/09 vše samozřejmě na dobu určitou,
    od nového roku jí chci dát novou smlouvu zase na dobu určitou tedy 1 rok - od 1/10-12/10, ale tím se překročí zaměstnávání na déle než 24 měsíců na dobu určitou, může mi to někdo objastnit případně navrhnout nějaké jiné řešení?
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2009 11:28

xy5

Re: zaměstnání důchodce na doh. o prac.
      klidně můžete prodloužit tak, jak píšete nebo i kdybyste napsali DoPČ na neurčito, tak Vám žádné vícenáklady nehrozí, neboť výpovědní lhůta je 15 dnů a neplatí se žádné odstupné

• 18. 12. 2009 11:56

Janďa 2 (neregistrovaný)

A není tam nějaké omezení, dříve bylo, že mohlo být jen smlouva na 1 rok - ale to bylo u pracovního poměru, což dohoda není, že?

• 18. 12. 2009 12:26

xy5

právě, že od příštího roku platí, že budou moci mít sjednaný PP star. důchodci max. po dobu 2 let a potom budou muset skončit PP a mít 6 měs. přestávku ( a tuto přestávku budou moci řešit DoPČ nebo DoPP)a nebo budou zaměstnaní na dobu neurčitou (stejné podmínky jako u zam-ců, kteří v důchod. věku nejsou)
      proto si myslím, že dost podniků se uchýlí k´uzavírání DoPČ, neboť tam není problém s výp. lhůtou, příp. s odstupným
      ale tím, jak se bude neustále oddalovat odchod do důchodu, tak se domnívám, že i pracujících star. důchodců bude také ubývat, neboť pracovat až do61- 65 let bude pro mnohé utrpením (zdravotní problémy)
      ono je něco jiného moci pracovat (brát důchod a občas příjem) nebo muset pracovat, abych vůbec splnil podmínku 35 let zaměstnání (navíc tam bude omezení započítávání studia apod.), abych vůbec na nějaký důchod dosáhl

• 18. 12. 2009 12:55

Janďa 2 (neregistrovaný)

Děkuji za strávený čas a přeji hezké svátky J.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).