Jak ukončit podnájem družstevního bytu

• (neregistrovaný)

22. 12. 2009 16:39

Vlastním práva k družstevnímu bytu, který v současné době v podnájmu. Podnájemník ale přestal platit podnájem a prakticky úplně komunikovat. Jaký je správný postup pro jeho vystěhování ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2009 16:47

pája

Re: Jak ukončit podnájem družstevního by
      Záležoí na tom, jak jste měl zpracovanou podnájemní smlouvu, zda tam byl tento problém řešen,či nikoliv.Pokud ne, je to špatně a musíte se řídit § 719 a návazně § 710 odst. 2 obč.zákoníku, což pro Vás znamená min.tříměsíční výpovědní lhůta,tj do 31.3.2010, pokud se Vám podaří mu výpověď doručit do konce XII.09.

• 23. 12. 2009 14:41

kubonovy (neregistrovaný)

Ve smlouvě mám uvedeno : V případě, že podnájemce nezaplatí nájem za dva po sobě jdoucí měsíce, tak se sám dobrovolně vzdává práva na podnájem a kauce propadá ve prospěch nájemce.

Nevím ale, jestli to má nějakou právní váhu a jak mám provést "vystěhování"

• 23. 12. 2009 18:28

pája

Bohužel Vaše formulace je jaksi podivná, co to je:vzdává se práva na podnájem?:
      Vždy se uvídá: platnosta a účinnost smlouvy končí dnem...
      propadnutí kauce bych bral, bylo ujednáno, ale ukončení platnosti smlouvy je něco jiného.
      Jestli chcet dále konzultovat, dejte mejl, já se Vám ozvu a můžeme pokračovat.

• 24. 12. 2009 14:39

kubonovy (neregistrovaný)

Pokud by vás to moc neobtěžovalo, tak bych Vám poslal celé znění smlouvy a kdyby jste se mi na to mohl podívat a poradit, jak oficiálně tuto nepříjemnou situaci zvládnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).