Re: Mateřská a rodičovská dovolená
Zkuste si počíst tady v historii, myslím, že ohledně MD a RD je toho tady hodně.
Pro nárok na PPM musíte splňovat podmínku 270 dní pojištění. To z dalšího zaměstnání nemůžete již nikdy stihnout. Jako OSVČ by jste kromě 270 dnů důchodového musela ještě splnit podmínku 180 dní nemocenského pojištění. Souběh výdělečné činnosti a pobírání rodičovského příspěvku Vám nejlépe vysvětlí na dávkách státní sociální podpory, kde tuto dávku vyplácí.
A těch 270 dní je myšleno opravdu důchodového pojištění, nebo nemocenského?
>
>Pro nárok na PPM musíte splňovat podmínku 270 dní
>pojištění. To z dalšího zaměstnání nemůžete již nikdy
>stihnout. Jako OSVČ by jste kromě 270 dnů důchodového
>musela ještě splnit podmínku 180 dní nemocenského
>pojištění. Souběh výdělečné činnosti a pobírání rodičovského
>příspěvku Vám nejlépe vysvětlí na dávkách státní
>sociální podpory, kde tuto dávku vyplácí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 12. 2009 9:32
Dobrý den,
dostala jsem se do velmi těžké životní situace. Otěhotněla jsem a přítel to psychicky neunesl a opustil mě. Jsem ve 2. měsíci. Nevím, jak budu mateřství finančně zvládat. Jsem zaměstnaná už 3. rokem, ale teprve nedávno jsem doplatila dluhy ze studií, takže nemám nic naspořeno. Známá mi říkala, že pokud se nechám ještě někde zaměstnat, budu dostávat dvě mateřské dovolené. Nevíte někdo, jak tohle funguje? Potřebuju si vydělat maximum peněz, dokud ještě můžu a chci zkusit dosáhnout na co nejvyšší podporu v mateřství. Po skončení mateřské dovolené se zřejmě vrátím do zaměstnání, najdu si někoho na hlídání, protože to je jediná šance, jak to finančně zvládnout, plat mám nadprůměrný, ale nemám svůj byt, podporu rodiny, nic. Můžete poradit, jak to co nejlépe zvládnout? Děkuji