Re: analytika k účtu 411
ČÚS pro podnikatele č. 18:
3.1.4. Odděleně se na analytickém účtu sleduje
a) základní kapitál vytvořený vklady,
b) základní kapitál vytvořený přímo nebo zprostředkovaně ze zisku,
c) u družstev základní kapitál v členění na zapsaný a nezapsaný,
d) a dále podle jednotlivých osob, které vložily vklad.
Re: analytika k účtu 411
Aha ... no a jste pod auditem? Pokud ne tak bych se na to nehrotil ... a upřímně řečeno, aby se v tom i auditor šťoural, tak by zbytek účetnictví musel bejt úplně super :-)
Ale jinak ke dni změny v obchodním rejstříku přeúčtujte 411(jedna AE) na 411(tři AE) v těch poměrech jak si to rozdělili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 12. 2009 15:11
Zdravím a prosím o radu. Už jsem se zamotala tak, že nevím jak se jmenuju. Účtuju pro mne nový případ. Můj klient si pořídil spolu s dvěma společníky s.r.o (ready-made). Jednatelem této s.r.o. byl zároveň jediným splečníkem. Převod obchodního podílu se účetně samotné s.r.o. téměř netýká, to je mi jasné, že jde o smluvní obchod pouze mezi odcházejícím společníkem a přicházejícími společníky. Je nutno tedy zanést změnu analytického rozlišení podílu na základním kapitálu ze starého společníka na nové společníky. Myslím, že teoreticky bych to zvládla, ale prakticky jsem už z toho jelen! Mám 701/411 200 000,- v zahajovací rozvaze.
Noví tři společníci mají uzavřenou smlouvu o převodu obchod. podílu. Tak bych asi dnem podepsání této smlouvy měla zaúčtovat na MD 411 a D 411 s AE jednotlivých společníků. Připadá mi to jako naprostá pitomost, ale jsem ve fázi, kdy mě opravdu nic chytřejšího už nenapadá, jakým způsobem rozúčtovat 411. Prosím všechny o pomoc, moc to spěchá.
Děkuji Míša