DPČ - dodatek

• (neregistrovaný)

28. 12. 2009 14:52

Při kontrole na OSSZ mi pracovnice řekla, že u DPČ neexistuje možnost jakéhokoliv dodatku při změně, např. peněz nebo prodloužení DPČ pokud je třeba do konce roku. Prý se musí vždy sepsat nová dohoda, to znamená i všechny odhlášky a přihlášky. Nikde v zákoníku práce jsem ale zákaz dodatků nenašla. Prosím o radu, zda to někde najdu nebo paní neměla pravdu. Děkuji Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2009 15:00

J (neregistrovaný)

Re: DPČ - dodatek
      Při kontrole na OSSZ nikdy nic nenamítaly, že prodlužuji dodatkem DPČ u důchodce vždy na dobu jednoho roku.Naopak, ještě radily, aby se dělaly dodatky a neuzavíraly se nové DPČ.Ať vám řekne jaký § ZP porušujete.

• 28. 12. 2009 15:04

Ála (neregistrovaný)

Já se s ní právě o to hádám, tvrdí mi, že roky pracovala jako personální a dodatky být nemohou. U další firmy to taky tak mám a u jiné paní to bylo v pořádku. Děkuji

• 28. 12. 2009 20:06

Jane (neregistrovaný)

Před měsícem jsme absolvovali kontrolu ze strany Inspektorátu práce týkající se sepisování DPČ a dodatky sepisujeme.
      Kontrola dopadla dobře a námitky k dodatkům žádné určitě nebyly.

Nechápu z jakého důvodu když bych chtěla změnit úvazek, mzdu musím ukončit DPČ a sepsat novou. To je nesmysl. Nemůžu přece sepsat se zaměstnancem dohodu o ukončení DPČ když bych mu chtěla přidat na mzdě a pak sepsat DPČ novou.
      Jestli spíše nemyslela, že pokud bylo sepisováno s důchodci DPČ a dodatkem jste prodlužovaly a bylo by to více jak rok, tak tam mělo být kouzelné slovíčko, že s účinností od se mění předchozí DPČ na dobu do..... nebo sepsat vždy novou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).