Re: ZP a ZP za zaměstnance
Na OSSZ ji musíte přihlásit, pak k tomu 20. platit odvody. Přihlásit na zdravotní pojišťovně, v den výplaty platit odvody. Do 30.4. násl. roku vyplnit a na OSSZ předat ELDP. Na FÚ, pokud nejste přihlášen k platbě zálohové daně, se přihlásit a do 20.2. odevzdat vyúčtování (jak jste napsal) Pokud bude mít u vás podepsané prohlášení, bude daň zálohová.
Re: ZP a ZP za zaměstnance
Maličko upřesním pro tazatele splatnost od 1.1.2010 - odvody a daň musíte zaplatit tak, aby již 20. byly připsány na účet příslušné instituce, tzn. že se od nového roku sjednotil den splatnosti pro ZP, SP a zálohovou daň na 20. následujícího měsíce a nehledí se již na stanovený výplatní den (v roce 2009 se ještě "drží" pro splatnost ZP stanovený výplatní termín v organizaci). Pokud chcete platit dříve, samozřejmě můžete, ale nejpozději tak, aby i odvody za prosinec byly připsány do 20. na účtě příslušných institucí. Pokud 20. připadne na so-ne-sv, pak je dnem splatnosti další nejbližší pracovní den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2009 11:15
Dobrý den chtěl bych se zeptat od prosince zaměstnávám 1 osobu, výplatní termín jsem stanovil na 15. A teď bych se chtěl zeptat na veškéré povinosti vůči OSSZ. Já už teď tedy musím až 20 dne platit SP. Pak musím vyplnit ELDP a pak do 15.2. musím předložit vyúčtování daně z příjmů ze závislé č. a z funkčních požitků a je ještě něco na co jsem zapomněl? Děkuji