Re: Příspěvek zam-le na penzijní pojiště
To takhle nikde napsané nenajdete. To záleží čistě na zaměstnavateli, chce-li vám přispívat , a pokud ano, kolik. Případně,kolik si vy musíte platit, aby vám on platil. Nejnižší částka pro zřízení penzijního připojištění je 100 Kč měsíčně.
nedávno jsem rušil penzijní připojištění z finančních důvodů jediné štěstí bylo, že jsem neměl právě onu podporu od zaměstnavatele protože se to bohužel podle slov pracovnice u přepážky musí také danit. Tak je to těžké zda žádat ono podporu od zaměstnavatele.
honza
zaměstnavatel vám může přispívat neomezeně, ale....
Důležité je, že pokud Vám bude přispívat na penzijní (popř. životní)
do 24000,- Kč ročně ( obojí dohromady nejvýše 24000,- Kč, nebo jakýmkoliv jiným poměrem, tak aby to celkem bylo nejvýše 24000 ročně, např. 15000,- Kč penzijní, 9000 životní, nebo jen penzijní, nebo jen životní....) tak vy nic nedodaňujete ve mzdě.
Sama si můžete přispívat nejméně 100,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2009 13:07
Dobrý den, prosím vás kde najdu kolik mi může zaměstnavatel přispívat na penzijnín pojištění a kolik já sama si musím platit, abych tento příspěvek dostala?Děkuji