Pomoc s vyplněním DP

• (neregistrovaný)

29. 12. 2009 18:02

Prosím o radu zkušené,
    potřebuji podat dodatečné přiznání za r.2007 a 2008,nicméně neměla jsem žádné přijmy( nikde nepracovala ani nepodnikala,nemám ani žádný bank. účet) ale Fú prostě chce abych vyplnila dan.přiznání tak to vyplním nulama a proškrtám všechny řádky?Ale tam kde je řádek kde se uvadí manžel bez příjmu též ho vyplním? (manžel nikde nedělal).Jde mi o to zda ho tam mám uvádět a vyplnovat na slevu na dani když stejně vše bude proškrtané a samé 0. Děkuji za radu ,nikdy jsem to nedělala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 12. 2009 18:09

Rop (neregistrovaný)

Re: pomoc s vyplněním DP
      Pokud jste v těch letech neměla příjmy přesahující 15.000 Kč tak finančáku napište, že jste v daných letech neměla žádný příjem ... a nejste povinna podat daňové přiznání ... dle § 38g zákona o daních z příjmů - http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dprij/cast4.aspx#par38g

• 29. 12. 2009 18:36

Zdena R (neregistrovaný)

Paní bude muset vyplnit daňové přiznání.
      § 40/1 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků:
      "Daňové přiznání nebo hlášení je povinen podat každý, komu vzniká v souladu s tímto zákonem nebo zvláštním předpisem tato povinnost, nebo ten, koho k tomu správce daně vyzve."

Vzhledem k tomu, že za roky 2007 a 2008 žádné přiznání nepodávala, podá nyní řádné, nikoliv dodatečné přiznání.

Pokud si neuplatňujete na manžela slevu na dani, pak ho ani neuvádíte v daňovém přiznání.

• 29. 12. 2009 19:07

Rop (neregistrovaný)

Otázka zní zda FU opravdu vyzval, nebo paní úřednice řekla ... pokud to není na hlavičkovém papíře FU tak to je stále "paní úřednice řekla" ... to jest běžná praxe našich finančáků ...

• 29. 12. 2009 20:02

koz (neregistrovaný)

Moc děkuji za rady všem,a dodávám že z Fú mě poslal správce daně
      výzvy že mám podat přiznání k dani fyz.osob .V té době jsem byla nezaměstnaná v evid.úřadu práce a neměla žádné přijmy ani manžel.Nicmeně na Fú někdo dodal že jsem udajně měla prodávat na aukru na aukcích nějaké soukromé věci a tím měla příjem,jenže já žádné příjmy z toho neměla (vždyt ani nemám bankovní účet),pravda je že umím na počítači a věci jsem jen zdarma vystavila starému člověku-strýci který neumí na počítači ,a peníze za zboží šlo vždy přímo na bankovní účet strýci,což je uvedeno i v aukci.
      Co ted?,přeci nebudu danit něco za co jsem neměla žádné příjmy ani provize, zboží nebylo mé, a nic jsem nedostávala za to ani od strýce( kromě čokoládové odměny a balíčku kávy ). Prosím o radu,proto se ptám zda mám raději uvádet ke slevě i manžela který byl bez příjmu,mám obavy aby mi Fú nevyměřil dan,pokud bych zapsala i manžela stejně bych nic nedoplácela,nicméně budu trvat že jsem byla v uvedené době bez příjmů a vyplním podle pravdy -já žádné přijmy neměla.Děkuji za další rady.

• 29. 12. 2009 23:15

Zdena R (neregistrovaný)

Pokud správci daně věrohodně vysvětlíte, že jste pouze vystavila zboží, ale příjmy měl strýc, pak by Vám podle mého názoru neměl vyměřit daň.
      Pokud chcete, tak si do přiznání manžela zapište. Jen základní sleva na poplatníka (tedy na Vás) činí 24.840,- Kč, při základu daně ve výši 165.600,- Kč by daň byla nulová. Sleva na vyživovaného manžela činí též 24.840,- Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).