Odvolání z dovolené

• (neregistrovaný)

29. 12. 2009 18:07

Dobrý večer,

chtěla bych poradit:
    včera jsem nastoupila řádnou, naplánovanou dovolenou. Již včera ráno (v první den dovolené) se mě snažil zaměstnavatel kontaktovat na mém soukromém telefonu, v průběhu dne ještě několikrát. Protože vím, že mě chce odvolat z dovolené, přestože jsem před nástupem oznamovala, že budu 300 km od svého bydliště, kde je signál pouze přes zahraničního providera, navíc v průběhu roku jsem neměla moc šancí si dovolenou vybrat, mám více jak dva týdny nevyčerpané letošní dovolené a do příštího roku povolil zaměstnavatel převést pouze pět dní, telefon jsem nezvedala a ani jinak nekontaktovala zaměstnavatele. Dneska mi zaměstnavatel opět volal a když jsem na svém soukromém čísle telefon nezvedla, zaslal mi opět na soukromé telefonní číslo smsku, že mi přerušuje dovolenou a očekává mě zítra v práci, protože jsem údajně nesplnila všechny zadané úkoly.
    Ještě doplním, že vztahy u nás nejsou ideální, služební telefon nemám. Jak musí zaměstnavatel odvolat zaměstnance z dovolené, jestliže nemá jak prokázat, že zprávu zaměstnanec obdržel? Může vůbec považovat takovýto způsob za platné odvolání z dovolené?

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).