Ukončení PP - prosím Vaše názory

• (neregistrovaný)

29. 12. 2009 19:07

Pracuji u jednoho podnikatele, má 2 firmy, v každé pracuji na 3 hodiny denně jako účetní. V jedné firmě není práce, tak se chce zbavit zaměstnanců. Mě řekl že se mnou ukončí PP dohodou a v druhé firmě mě zaměstná na 4 hodiny. Takže v jedné firmě přijdu o plat a v druhé by mi ho zvedl o 1/3.
    Nato jsem se ozvala že takhle se mi to nelíbí, že přijdu o místo pro nadbytečnost, o plat a nemám nárok na podporu, protože pořád budu mít nějaký příjem - takže chci po něm odstupný, abych měla z čeho žít. Vlastně by mi měl dát výpověď, běžela by dvouměsíční výpovědní doba a pak mi náleží 3 měsíční odstupné. Jsem ochotna přistoupit na ukončení pro nadbytečnost dohodou k 31.12. s odstupným. Šéf si myslí že když mi u druhé firmy zvedne úvazek, že tím se se mnou vyrovnal.
    Jak jsem začala bránit práva zaměstnance, tak bylo zle a i náznaky výhružek. Zatím jsem se s nikým moc neradila, ale šéf a jeho rodina na mě koukalají jako že si dost dovoluju, jiní mi radí stát si za svým. Stejně to i v druhé firmě na moc dlouho nevypadá, takže nové práci se stejně nevyhnu.
    Tedy pár dotazů:

1)S podporou nyní počítat nemůžu, až třeba za půl roku skončím v druhé firmě tak se bude podpora počítat jen z příjmů z té druhé firmy?

2)A jak je to se zdravotním pojištěním. I když budu dělat na 3 hodiny a plat nebude 8000,- budu muset odvátět zdravotní pojištění z 8000,- , já 4,5 a zaměstnavatel 9 %?

3)Má vůbec cenu se zaměstnavatelem bojovat a trvat na odstupným? Vím že těžko radit, ale jaké jsou vaše zkušenosti?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).