Re: Nárok na dovolenou
musíte spočítat, kolik zameškala PD od 18.5.07 do 31.12.07 (za dobu čerpání rodič. dovolené) a celkový nárok (20 PD - pokud máte D jen ze zákona - pokrátíte - za 100 PD a každých 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku D)
a proplatíte pravděp. průměrem v poslední mzdě (prosincové 2009)
pokud půjde na ÚP a donese k vyplnění tiskopis, potom použijete pravděp. průměr (ten, kterým proplatíte dovolenou)
A ještě se zeptám, paní dostane odstupné, roční vyúčtování daně ji udělám já nebo ona sama? A co vše mám do růžového prohlášení zapsat, kde se uvádí, že byla na rodičovské dovolené? Moc děkuji
>>>>Paní skončila PPM 17.5.2007 potom rodičovská dovolená
>>>>do 23.12.2009 a zároveň ükončení HPP pro
>>>>nadbytečnost.
>>>>O dovolenou si nepožádala, budu jí nějak krátit nebo
>>>>z
>>>>r.2007 už propadla?
>>>>Hlásí se na ÚP z čeho se jí počítá podpora?
>>>
>>>musíte spočítat, kolik zameškala PD od 18.5.07 do
>>>31.12.07 (za dobu čerpání rodič. dovolené) a celkový
>>>nárok
>>>(20 PD - pokud máte D jen ze zákona - pokrátíte - za
>>>100 PD a každých 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku D)
>>>a proplatíte pravděp. průměrem v poslední mzdě
>>>(prosincové 2009)
>>>pokud půjde na ÚP a donese k vyplnění tiskopis, potom
>>>použijete pravděp. průměr (ten, kterým proplatíte
>>>dovolenou)
>>
>>Děkuji, vyšlo mi včetně svátků 162 dní, tj 3/12. Já
>>byla na vážkách, když je to dovolená z r.2007 jestli
>>nepropadla.
§ 218 odst. 3 Zák.pr.
>A ještě se zeptám, paní dostane odstupné, roční
>vyúčtování daně ji udělám já nebo ona sama? A co vše mám do
>růžového prohlášení zapsat, kde se uvádí, že byla na
>rodičovské dovolené? Moc děkuji
záleží, zda měla u Vás podepsané daň.prohl., pokud ano a neměla souběžně příjem někde jinde zdaněný zálohovou daní nebo nemá povinnost podat daň.prohl., potom, pokud si do 15.2. u Vás požádá o RZD, tak jí ho provedete
Děkuji, jsem otrava.Byla si pro ZL, prý žádné příjmy nikde neměla, daň.prohlášení jsme společně vypsaly, ale začínám, tak nevím přesně co a kde vše vypsat. Na děti slevu neuplatňuje, v odd.II k 1.1.2009 nejsem pož.starobního důchodu, další ZA napíší k 1.1.2010. Do změn nevím jestli se píše ukončení PP, potvrzuji pravdivost-dodatečně to taky přesně nevím. Další str. odd.III ...
Potřebovala bych zkrátka nějaký vzor, jak správně vše vyplnit. A potom jsou tu bývalí ZA, kteří u nás skončili, pokud si sami nepřijdou zažádat o roční vyúčtování, tak nemám dělat? Vím, že jsou na ÚP...oni sami asi nevědí
Já vím, je toho moc, chci dát a mít vše v pořádku a nikoho neošidit.
Předem Vám děkuji a přeji vše nej..., pevné zdraví v novém roce a moc díky za tuto bezva "poradnu"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 12. 2009 21:08
Paní skončila PPM 17.5.2007 potom rodičovská dovolená do 23.12.2009 a zároveň ükončení HPP pro nadbytečnost. O dovolenou si nepožádala, budu jí nějak krátit nebo z r.2007 už propadla?
Hlásí se na ÚP z čeho se jí počítá podpora?