Re: daň z přev. nem. - platba
pokud je byt na katastru převedený a máte znalecký posudek, tak klidně zaplatit můžete, platí se pod rodným číslem nebo IČ jako variabilní symbol, takže ta platba tam zůstává, pak se přiřadí k přiznání, já to někdy dělám obráceně, podám přiznání a zaplatím třeba za měsíc, nikdy nebyl problém.
Ještě nám nedošlo, že je převedený, ale vím, že je žádost na vklad podána. Katastr má na vyřízení 30 dní, tak si myslím, že to přijde až v lednu. Znalecký posudek mám, kupní cena je vyšší. Daňové přiznání udělám v lednu. Jde mi o to, jestli by to pak někdo nenapadl jako neoprávněný výdaj.
Pokud vedete podvodné účetnictví, tak byste v roce 2009 měla zaúčtovat rezervu na daň z převodu nemovitostí ... (ale pokud nejste pod auditem tak bych se na to vykašlal)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2009 8:42
Dobrý den, prodala jsem byt , ve smlouvě bylo, že kupující dá smlouvy na katastr a já zaplatím daň. Jenže to dělá půl roku, když jsem naléhala, podal je 30. 11.
Prosím Vás o názor, můžu daň z převodu nemovitostí uhradit dnes, když daňové přiznání udělám v lednu dle Vkladu do katastru?
Abych si to mohla odečíst z daní.
Děkuji Lenka