Daň z přev. nem. - platba

• (neregistrovaný)

30. 12. 2009 8:42

Dobrý den, prodala jsem byt , ve smlouvě bylo, že kupující dá smlouvy na katastr a já zaplatím daň. Jenže to dělá půl roku, když jsem naléhala, podal je 30. 11.
    Prosím Vás o názor, můžu daň z převodu nemovitostí uhradit dnes, když daňové přiznání udělám v lednu dle Vkladu do katastru?
    Abych si to mohla odečíst z daní.

Děkuji Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 12. 2009 8:56

p. (neregistrovaný)

Re: daň z přev. nem. - platba
      pokud je byt na katastru převedený a máte znalecký posudek, tak klidně zaplatit můžete, platí se pod rodným číslem nebo IČ jako variabilní symbol, takže ta platba tam zůstává, pak se přiřadí k přiznání, já to někdy dělám obráceně, podám přiznání a zaplatím třeba za měsíc, nikdy nebyl problém.

• 30. 12. 2009 9:36

lenka. (neregistrovaný)

Ještě nám nedošlo, že je převedený, ale vím, že je žádost na vklad podána. Katastr má na vyřízení 30 dní, tak si myslím, že to přijde až v lednu. Znalecký posudek mám, kupní cena je vyšší. Daňové přiznání udělám v lednu. Jde mi o to, jestli by to pak někdo nenapadl jako neoprávněný výdaj.

• 30. 12. 2009 11:13

Rop (neregistrovaný)

Pokud vedete podvodné účetnictví, tak byste v roce 2009 měla zaúčtovat rezervu na daň z převodu nemovitostí ... (ale pokud nejste pod auditem tak bych se na to vykašlal)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).