Re: chyba v zákoně SP-opravný přehled
částka pojistného za zaměstnance od které ještě odečtu nemocenské dávky? to bude rozdíl mezi pojistným a vyplacenými dávkami?díky za trpělivost
Re: chyba v zákoně SP-opravný přehled
Také jsem to "dostala příkazem":-)
Na starý tiskopis přehledů jsem udělala opravný přehled za jednotlivé měsíce 1.-6./07. V části A jsem měnila pouze sl. 3, tj. jen SP za zam-ce. Část B jsem opsala. Část C se měnila o SP zam-tele a musí se rovnat: sl. 3 části A - úhrn dávek části B.
Na OSSZ dávám 2 žádosti o vrácení přeplatku: 1. za leden a únor 2007 (plus 2 přílohy, tj. opravný přehled za 1. a 2. 2007) a 2. za březen až červen 2007 vč. opravných přehledů za 3.-6./07 jako příloha žádosti.
Do 28.2.07 byla díra v zákoně, od 1.3.07 vláda díru lepila vl. nařízením, které je podle rozhodnutí KS v Ústí na Labem protiústavní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2009 9:15
dobrý den, můžete mi prosím poradit, jak správně vyplnit opravný přehled za 01/07-07/07. šéf se rozhodl, že budeme uplatňovat.
Vůbec si nevím rady, jak správně vyplnit.
úhrn vyměřovacích základů všech zaměstnanců zůstane asi stejný,
ale nevím jakou částku uvést v kolonce úhrn pojistného -bude tam pouze částka odvedená za zaměstnance? Pokud jsme vypláceli i nemocenské dávky, tak ty odečtu od odvedeného pojistného za zaměstnance nebo jak je tam zohlednit? Už jsem z toho zoufalá, lámu si tady s tím hlavu a nevím, jak s tím hnout. Všem děkuji za jakoukoliv pomoc.