Reklamace zboží koupeného podnikatelem

• (neregistrovaný)

30. 12. 2009 17:28

Dobrý den, jak je to s překoročením doby, kdy je zboží na reklamaci pokud je zakoupené na IČO? Platí také obecných 30 dní nebo může zboží beztrestně viset na reklamaci třeba dnů 60? V obchodním zákoně je uvedena jakási přiměřená lhůta, která ale není definována ani v kupní smlouvě. Co potom?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 12. 2009 11:13

Simča (neregistrovaný)

Re: reklamace zboží koupeného podnikatel
      na vyřízení reklamace je pořád 30 dnů, jediný rozdíl je v záruční době - mezi podnikateli 12 měsíců (pouze pokud je v KS nebo na faktuře uvedeno, že se řídí obchodním zákoníkem, pokud není nikde uvedeno je záruční doba 24 m), mezi podnikatelem a konečným spotřebitelem 24 měsíců (řídí se občanským zákoníkem)

• 31. 12. 2009 11:40

havri (neregistrovaný)

No jo, ale ktery zakon toto rika? Ja jsem se zde docetl, ze kdyz probiha koupe mezi 2 podnikateli, tak kupujici neni spotrebitelem, protoze to zbozi je urceno k podnikani (jedna se o mobilni telefon). A lhuta reklamace 30 dnu se vztahuje pry pouze na spotrebitele.

• 31. 12. 2009 12:54

havri (neregistrovaný)

Nejspíše jsem našel odpověď v tomto článku. http://www.epravo.cz/top/clanky/ochrana-zakazniku-podnikatelu-dle-zakona-o-ochrane-spotrebitele-55296.html
      Jsem zvědav, jak se vzjádří prodejce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).