Re: reklamace zboží koupeného podnikatel
na vyřízení reklamace je pořád 30 dnů, jediný rozdíl je v záruční době - mezi podnikateli 12 měsíců (pouze pokud je v KS nebo na faktuře uvedeno, že se řídí obchodním zákoníkem, pokud není nikde uvedeno je záruční doba 24 m), mezi podnikatelem a konečným spotřebitelem 24 měsíců (řídí se občanským zákoníkem)
No jo, ale ktery zakon toto rika? Ja jsem se zde docetl, ze kdyz probiha koupe mezi 2 podnikateli, tak kupujici neni spotrebitelem, protoze to zbozi je urceno k podnikani (jedna se o mobilni telefon). A lhuta reklamace 30 dnu se vztahuje pry pouze na spotrebitele.
Nejspíše jsem našel odpověď v tomto článku. http://www.epravo.cz/top/clanky/ochrana-zakazniku-podnikatelu-dle-zakona-o-ochrane-spotrebitele-55296.html
Jsem zvědav, jak se vzjádří prodejce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2009 17:28
Dobrý den, jak je to s překoročením doby, kdy je zboží na reklamaci pokud je zakoupené na IČO? Platí také obecných 30 dní nebo může zboží beztrestně viset na reklamaci třeba dnů 60? V obchodním zákoně je uvedena jakási přiměřená lhůta, která ale není definována ani v kupní smlouvě. Co potom?