Re: Pronájem bytu a daň
Já jsem ale nenahlásila na FÚ že pronajímám byt !! Budou nějaké sankce když to budu danit dle § 9? Kdybych to danila jako nahodilý výdělek, tak by to mohlo být OK, akorát bych nemohla dát těch 30%, musela bych dát pouze skutečné výdaje. je to tak? nějak v tom lítám.
To nahlášení FÚ asi myslíte, to co jsou povinni plátci DPH když pronajímají s nebo bez DPH. Vy podnikáte, jste plátce DPH ,nebo máte byt v HIM? Trochu víc to upřesněte.
Díky za ten §, já si to myslela, ale hledala jsem chvíli tady u vás a našla i toto, tak jsem byla chvíli blažená. Jak z toho ven, když jsem se naregistrovala? Poraďte někdo.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=635795
Tak jsem pátrala s kamarádem Googlem a zjistila , že pokud se nezaregistruji a uhradím daň, tak budu platit pokutu za to, že zaměstnanci FÚ museli hledat .. Takže jdu se zeptat na FÚ zda je mohu ještě zaregistrovat bez pokuty :-) a pak platit daň dle §9
>>>>>>Letos jsem pronajímala byt po dobu 5 měsíců.
>>>>>>Nanahlásila jsem to FÚ. Jak danit ? Připočíst příjem
>Taky bych řekla, že nic platit nebudete, taky se
>registruje z úřední povinnosti, nevím co by Fú tak hledalo,
>co takhle § 33 odst. 5,
>a k tomu pronájmu proč by nemohly být výdaje 30%?
>Až se zeptáte na FÚ tak napiště jak do dopadlo.
§33/5 se týká daně z nemovitostí, nikoliv daně z příjmů.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
30. 12. 2009 19:32
Letos jsem pronajímala byt po dobu 5 měsíců. Nanahlásila jsem to FÚ. Jak danit ? Připočíst příjem k výdělku a danit jako nahodilý příjem? To si asi nemohu dát 30 % výdaje.
Jsem zmatená, pomůžete? Děkuji.