Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 12. 2009 21:24
Dobrý den, byla jsem požádána o vedení docela neobvyklé daňové evidence a nevím jak na to. Jedná se podnikání na ŽL, o distributorskou strukturu. Zatím mám jen základní informace o tom, že zmíněný podnikatel nakupuje a prodává výrobky. Na tom by nebylo nic složitého. Ale disponuje s bankovním účtem, jehož zřizovatelem je zastřešující společnost. To by taky šlo, když budu mít nějaké smlouvy na práva či disponování s účtem. Na zmíněný účet chodí částky od nižších členů struktury a proto se může stát, že částka za podnikatelem objednané výrobky je stržena ze zmíněného účtu a faktura přijde s nulovou hodnotou. Vůbec si s tím nevím rady, jak to v daňové evidenci zobrazit. Nevím jestli jsem problém vysvětlila dobře, společnost nechci jmenovat, proto se to snažím tak obšírně popsat.
Děkuji za jakékoliv nápady a rady a přeji krásné poslední okamžiky roku 2009 :-) Monika