Re: datová schránka - přehled pro OSSZ
Mám za to, že to nemohou zakázat, jen to zkoušejí, také jsme dostali dopis, rozesílají to celostátně, mají info i na webu. Ze zákona jsou povinni a také datovou schránku zřídili jak v ústředí ČSSZ,tak i na
každé okresní správě sociálního zabezpečení. Otázkou je, co mají na mysli doručování úkonu, jehož povaha to umožňuje. Mám zato, že jen mlží. Zkuste to a uvidíte. Oni vlastně přímo neříkají, že nesmíte používat datovou schránku, to by si ani nemohli dovolit, jen říkají, že zůstane zachovaný Portál, protože jsou všichni neskutečně spokojení a je to zaběhlý systém, do kterého vložili hříšné peníze..., ale to nic nemění na to, že jsou ted zřízeny datové schránky. Tak ať i nadále používají - kdo chce - Portál, ale kdo chce, ten bude používat DS. Mně také tvrdili, že nemohu posílat Přehled elektronicky s el.zaručeným podpisem, nedala jsem se a berou to, musí. Tak doporučuji zkusit také :) a dejte vědět, pokud si vzpomenete, spíše i pro ostatní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 12. 2009 11:18
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na zkušenosti se zasíláním přehledu pro OSSZ, podepsané elektronických podpisem přes datové schránky. Vedu účetnictví několika firmám a OSSZ mi zaslalo dopis, že tyto přehledy přes datové schránky nebudou přijímat. Je to akce pouze Písecké OSSz nebo celostátní? Domluvili jste se nějak s nimi? Děkuji za odpovědi