Datová schránka - přehled pro OSSZ

• (neregistrovaný)

31. 12. 2009 11:18

Dobrý den,
    ráda bych se Vás zeptala na zkušenosti se zasíláním přehledu pro OSSZ, podepsané elektronických podpisem přes datové schránky. Vedu účetnictví několika firmám a OSSZ mi zaslalo dopis, že tyto přehledy přes datové schránky nebudou přijímat. Je to akce pouze Písecké OSSz nebo celostátní? Domluvili jste se nějak s nimi? Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 12. 2009 12:38

jana07 (neregistrovaný)

Re: datová schránka - přehled pro OSSZ
      Samozřejmě celostátní - nevím k čemu byly datové schránky zřízeny
      OSSZ kromě toho, že pošle dopis přes dat. schránku ještě ji pošle doporučeně poštou - asi je tam zbytečných pracovníků, tak neví co by dělali.....................

• 2. 1. 2010 19:53

beta (neregistrovaný)

Re: datová schránka - přehled pro OSSZ
      Mám za to, že to nemohou zakázat, jen to zkoušejí, také jsme dostali dopis, rozesílají to celostátně, mají info i na webu. Ze zákona jsou povinni a také datovou schránku zřídili jak v ústředí ČSSZ,tak i na
      každé okresní správě sociálního zabezpečení. Otázkou je, co mají na mysli doručování úkonu, jehož povaha to umožňuje. Mám zato, že jen mlží. Zkuste to a uvidíte. Oni vlastně přímo neříkají, že nesmíte používat datovou schránku, to by si ani nemohli dovolit, jen říkají, že zůstane zachovaný Portál, protože jsou všichni neskutečně spokojení a je to zaběhlý systém, do kterého vložili hříšné peníze..., ale to nic nemění na to, že jsou ted zřízeny datové schránky. Tak ať i nadále používají - kdo chce - Portál, ale kdo chce, ten bude používat DS. Mně také tvrdili, že nemohu posílat Přehled elektronicky s el.zaručeným podpisem, nedala jsem se a berou to, musí. Tak doporučuji zkusit také :) a dejte vědět, pokud si vzpomenete, spíše i pro ostatní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).