Re: nařízená dovolená
Předpokládám, že jste neodmítl vykonávat sjednanou práci, ale že jste odmítl přistoupit na jiný druh práce, než jaký máte sjednaný ve smlouvě. Termín čerpání dovolené vždy určuje zaměstnavatel, ale musí ho dát zaměstnanci na vědomí nejméně 2 týdny předem.
Re: nařízená dovolená
Děkuji za Vaši odpověď. Byl jsem odvolán z funkce a¨zaměstnavatael neměl pro mě jinou práci. Dostal jsem proto výpoěď a stal se nadbytečným. Jedná se proto o překážku na straně zaměstnavatele,byla mi dána výpověď pro nadbytečnost. Jsem na "průměrü"-může mi nyní zaměstnavatel určit dovolenou, když mi určil překážku na jeho straně placenou průměrem.
Järoslav K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 12. 2009 22:51
Dobrý večer,
poradí mi někdo? Dnes jsem obdržel výpověď podle §52, písm. c) a jsem od 1.1.2010 na překážce na straně zaměstnavatele, mám být doma,protože mi zaměstnavatel nemůže přidělovat práci, protože jsem ji odmítl. Hned mí nařídil dovolenou,který mám čerpat od 1.1.2010? Je taková možnost zákonem daná? Děkuji za odpověď.
Jaroslav