Hlavní navigace

Kontroly v restauraci

  • (neregistrovaný) 109.80.103.---

    30. 7. 2011 0:30

    Chci se zeptat jak často mohou chodit kontroly do restaurace a jestli se mohu nějek bránit když mě zdržují od práce.
    Za poslední rok jsme měli kontrolu z hygieny,ČOI, hasiči, ossz, úřed práce, inspektorát práce, celní správa, je to normální tolik kontrol? A jak často mají právo chodit na kontroly pokud nemáme závažné nedostatky ( vždycky si nějakou drobnost najdou).
    Můžeme se nějak bránit při kontrole.
    Zdržují nás od práce.
    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2011 6:47

      autorka

      Dobrý den,

      domnívám se, že bránit se kontrole nemůžete a ani by Vám to neprospělo. Aktuálně probíhají zvýšené kontroly právě v restauračních zařízeních a ve spolupráci se zmíněnými institucemi. Jde (mimo jiné) o potírání nelegálního zaměstnávání cizinců a práce "na černo". Doporučuji s kontrolory maximálně spolupracovat. V případě vážnějších nedostatků totiž budou kontroly opakované.

      O připravovaných kontrolách server Podnikatel.cz informoval již v měsíci dubnu:  Zaměstnáváte na černo? Připravte se na kontroly. Budou důsledné

      Přeji pevné nervy. Dagmar Kučerová  ::)   

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).