Dodatečné DPH a DUZP

• (neregistrovaný)

3. 1. 2010 13:58

Dobrý den, poradí mi někdo, jaké DUZP uvést v případě, že opravuji doklady a následně podávám dodatečné daňové přiznání? Účtuji v programu POHODA.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2010 14:26

alen1 (neregistrovaný)

Re: Dodatečné DPH a DUZP
      pokud podáváte dodatečné DPH a účtujete do příslušného období zdanitelného plnění, pak stejné, jak je na dokladu.
      Pokud někde odpočítáváte fakturu (uplatňujete nárok na odpočet) v jiném období, ale ve stejném účetním roce, pak DUZP uveďte do tohoto období.
      Př: na přijaté faktuře je DUZP 15.10.2009, ale chcete uplatnit až
      za 11/2009 pak uvedete DUZP např. 30.11.2009.
      Na fakturu si pak uveďte poznámku, že odpočítáváte později.

Problém z programem Pohoda je v tom, že když si uzavřete přiznání DPH, pak již do tohoto období nemůžete účtovat. Znamená to, znovu otevřít uzavřené DPH (pozor, předtím si vytiskněte všechny sestavy vztahující se k tomuto DPH - pak už původní nelze vytisknout), zaúčtujete a vystavíte dodatečné DPH

• 4. 1. 2010 12:26

FKA (neregistrovaný)

a neni tedy lepsi do minuleho obdobi nechodit, spocitat rucne a pak jednim dokladem zauctovat do tohoto obdobi + rucne vystavit priznani?Nevim totiz co mi oprava udela v ucetnictvi - mam chybu u nekolika dokladu z EU, nekde jsem nepriznala ( a nenarokovala) a nekde zase naopak, nemate s timto zkusenost?DEkuji

• 4. 1. 2010 12:52

alen1 (neregistrovaný)

Stejne pokud zaúčtujete i jedním dokladem do období, musíte otevřít uzavřené DPH.
      Navíc pokud budete nárokovat i přiznávat DPH , musíte použít akci samovyměření a správně nastavit i účtování.
      Pokud vše uděláte jedním dokladem, nemusí Vám sedět salda na jednotlivých analytikách a pak už se nedopočítáte.pokud nejste moc zkušená, kontrolujte zaúčtování po každé opravě a také nastavení správných členění pro DPH, abyste to měla v řádcích přiznání, kam to patří.
      Mnoho úspěchů při opravách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).