Re: Dodatečné DPH a DUZP
pokud podáváte dodatečné DPH a účtujete do příslušného období zdanitelného plnění, pak stejné, jak je na dokladu.
Pokud někde odpočítáváte fakturu (uplatňujete nárok na odpočet) v jiném období, ale ve stejném účetním roce, pak DUZP uveďte do tohoto období.
Př: na přijaté faktuře je DUZP 15.10.2009, ale chcete uplatnit až
za 11/2009 pak uvedete DUZP např. 30.11.2009.
Na fakturu si pak uveďte poznámku, že odpočítáváte později.
Problém z programem Pohoda je v tom, že když si uzavřete přiznání DPH, pak již do tohoto období nemůžete účtovat. Znamená to, znovu otevřít uzavřené DPH (pozor, předtím si vytiskněte všechny sestavy vztahující se k tomuto DPH - pak už původní nelze vytisknout), zaúčtujete a vystavíte dodatečné DPH
a neni tedy lepsi do minuleho obdobi nechodit, spocitat rucne a pak jednim dokladem zauctovat do tohoto obdobi + rucne vystavit priznani?Nevim totiz co mi oprava udela v ucetnictvi - mam chybu u nekolika dokladu z EU, nekde jsem nepriznala ( a nenarokovala) a nekde zase naopak, nemate s timto zkusenost?DEkuji
Stejne pokud zaúčtujete i jedním dokladem do období, musíte otevřít uzavřené DPH.
Navíc pokud budete nárokovat i přiznávat DPH , musíte použít akci samovyměření a správně nastavit i účtování.
Pokud vše uděláte jedním dokladem, nemusí Vám sedět salda na jednotlivých analytikách a pak už se nedopočítáte.pokud nejste moc zkušená, kontrolujte zaúčtování po každé opravě a také nastavení správných členění pro DPH, abyste to měla v řádcích přiznání, kam to patří.
Mnoho úspěchů při opravách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2010 13:58
Dobrý den, poradí mi někdo, jaké DUZP uvést v případě, že opravuji doklady a následně podávám dodatečné daňové přiznání? Účtuji v programu POHODA.
Děkuji