Re: Pl.invalidní důchod - ukončen PP
Mám podobný případ - vlastně úplně stejný od 27.pobírá PID. Myslela jsem že to bude jednoduché - donese papír od lékaře a hotovo,ukončím PP. Ale nemá pořád nic v ruce a neví jestli teda PP ukončit, nebo dál pracovat, co vlastně má dělat.Akorát teď se rozmýšlí že nejspíš zůstane zaměstnaná - takže pro mě vzniká nejspíš nějaká povinnost nahlásit to na sociálku,zdravotní....že máme zaměstnanou PI. Nebo ještě nějaké povinnosti mám? Moc děkuji za odpovědi.
S dovolením se připojuji k dotazu, také nemám jasno, my máme zaměstnankyni nemocnou do začátku února, jak dlouho může marodit? Nečeká ji také ID? Mám pro to něco jako mzdovka udělat? Nebo musí nemoc po roce ukončit líékař? Děkuji Vám, a omlouvám se, že se vměšuji do diskuze těch, u kterých je ID už daný, raději se chci připravit.
Hezký den a děkuji.
Mě osobně přišel do firmy papír z OSSZ s oznámením, ke kterému dni konči zam-ci podpůrčí doba, k tomu dni by ji měl lékař ukončit nemocenskou. A dál se uvidí jestli si zažádala o ID,.... my teď od 27. necháme zam-ce vybrat řádnou dovolenou a po vybrání dovolené nejspíš ukončíme pracovní poměr na základě dohody.
Měla jsem podobný případ PID z důvodu další operace na 1 rok, jinak ČID natrvalo.
Po přípisu lékaře o vyčerpání podpůrčí doby, šetření před rev.lékařem, dán PID. Bylo to v říjnu 09, do dneška mám jen tf. příslib, že obdržel PID, doklad není - jen na ČID. Pracovník dočepal ŘD a požádal o neplacené volno na dobu 2 měsíců. Toto schváleno. Po obdržení PID výměru a po rekonvalescenci bude dohoda změně úvazku na 4 hod.týdně - práce u PC, k tomu pak vyjádření lékaře zda toto může dělat.
Problém mám jen já, pokud do vyúčtování daně za 09 nedojde přípis, bude mít jen slevu na ČID.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2010 22:20
Dobrý večer,již jsem listovala v historii,ale nějak mi "blbne" internet a nelze mi nic zobrazit. Proto se omlouvám jestli něco takového již bylo zodpovězeno a prosím o radu. zam-ec donesl k 26.ukočení PN. Od 27.by měl pobírat PI důchod.(žádné písemné vyjádření o tom zatím nemá). Tak se chci zeptat, má ještě 5 dní dovolené - takže to vyjde, 27,28,29,30 a 31 bude čerpat řádnou dovolenou. a k 31.12.09 mu můžu sepsat Ukončení pracovního poměru podle §56 odst.(f) - posudek od závodního lékaře donese (že nesmí dále pracovat).Dále se chci zeptat, není někde na internetu vzor jak by mělo vypadat ukončení prac.poměru? Jaké náležitosti by tam měly být? Jsem jako účetní teprve 2 měsíce, takže jsem se s tím ještě nesetkala. Děkuji všem za rady.